КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Ендокринната система

Ендокринната система

 
ИздателствоБлиц
Каталожен №808
ISBN9786197375060
Година2017
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници64
НаличностВ наличност
Цена
4,00 лв.

Описание

Описание
В книгата:

  • диабет - причини, симптоми, лечение, пълноценен живот и диабет тип 1 и 2;
  • препоръки при затлъстяване, хипертония и метаболитен синдром;
  • защо боледува щитовидната жлеза и как да се храним, ако имаме диагностицирано заболяване;
  • 100 рецепти от Петър Дънов и Петър Димков.

"Уважаеми читателю, в книгата "Ендокринната система" от поредицата "Библиотека вестник "Доктор" сме наблегнали на две от най-масовите ендокринни заболявания - диабетът и болестите на щитовидната жлеза. В първата част на книгата сме включили кратка информация за ендокринната система и жлезите с вътрешна секреция. Хормоните, произвеждани от тях, регулират основните жизнени процеси в човешкия организъм: обмяната не веществата, растежа, развитието, размножаването, влияят върху човешкото поведение. Хипофизата контролира функцията на редица жлези с вътрешна секреция, а тя е под контрола на хипоталамуса, част от междинния мозък. В тази сложна структура от жлези с вътрешна секреция участват също така някои органи като стомах, дванадесетопръстник, черен дроб, бъбрек, плацента (по време на бременност), матка, кожа, сърце, костен мозък и мастна тъкан, които имат добавъчна ендокринна актовност.

Втората глава на книгата, която е посветена на диабета и хипертонията като усложнение от него, започва с откъс от интервю на проф. Здравко Каменов, дмн, началник на Клиника по еднокринология на Университетска болница "Александровска" и ръководител на Катедрата по вътрешни болести на медицинския университет - София, публикувано във вестник "Доктор".

В третата част на книгата представяме информация за болестите на щитовидната жлеза, които засягат над 1 млн. българи.
Приятно четене и бъдете здрави."
Екипът на в. "Доктор"


Други книги от Ендокринната система

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация