КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>
Книги за йогаАкушерство и гигекологияАнатомия и патоанатомияАнестезиологияБиологияБиохимия и патобиохимияВътрешни болестиГенетика и генетични болестиГастроентерологияГериатрична МедицинаДерматология и венерологияЕндокринологияЗдравен мениджмънтИмунологияИнфекциозни болестиКардиологияКлинична лабораторияЛатински езикМедицина на бедствените ситуацииМикробиологияКниги за ароматерапия и етерични маслаНеврологияНефрологияНеврохирургияОбща медицинаОбщопрактикуващи лекариОнкологияОртопедия и травматологияОфталмологияОбществено здравеПаразитологияПатологияПедиатрияПулмологияПсихология , психотерапия, психоанализаРентген - Образна диагностикаРевматологияСпешна медицина и интензивни грижиаСпортна медицинаСестрински грижиСоциална медицинаСъдебна медицинаСексуална медицинаТоксикологияТрудова МедицшнаУНГ - ОториноларингологияУрологияУчебници за мед. студентиФармакология, фармакотерапияФизиология, патофизиологияФизиотерапия, рехабилитация, ерготерапияХематологияХепатологияХистология, ембриология ,цитологияХирургияХигиена и мед. екологияХимия
ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Психопатология. Казуси - Втора част

Психопатология. Казуси - Втора част

 
Авторпод ред.на Надежда Маджирова
ИздателствоLaxBook
Каталожен №885
ISBN978-619-189-121-4
Година2019
РазмерА4
КорицаМека
Страници852
НаличностВ наличност
Цена
38,00 лв.

Описание

В книгата са представени подробно психологични виждания да депресиите: първоначални теории за тревожността и депресивността; психоаналитични теории за тревожността и депресията . З. Фройд, Дж. Хейни, М. Клайн, А. Фройд, А. адлер, Фр. Римън, Е. Ериксон, С. менцос, В. мадолев, късни психодинамични теории за депресията; бейейвиористичната теория за депресивност на Дж. Улпе; когнитивни теории; конструкция и преморбидна личност при депресиите; теория за единната психоза и други.

В разделе клинична картина са представени новите диагностични критерии, новата класификацията на депресивни подтипове; терапия с коаксил - възможност за лечение на причината, а не на симптомите на депресия, съчетана с тревожност; биполярна депресия: парадокси и предизвикателство; депресивни разстройства при соматични заболявания; съчетаване на сезонна депресия в пуерпериума; афективно-когнитивна дисрегулация в късна възраст: депресия, деменция и други.

Разделът за шизофренията е представен със съвременни виждания за шизофренията, място на хронобиологията в патогенезата на шизофренията; психологични аспекти на шизофренията, както и цялостна глава - клинични аспекти на шизофренията, в която се обсъждат шизотипичните налудните разстройства; хиперактивност при "неафективи психози", параноидно-халюцинаторен синдром; късна шизофрения - параноидна форма, параноиден синдром с парафренизация; шизофрения - пристъпна-прогредиентно протичане; параноидна шизофрения; хебеферна шизофрения; психично разстройство, отключено на фона на кортизолова терапия; еднопристъпна шизофрения; случай на прилагане на хипноза при кататонно състояние, отключено от приказки и много други теми. 


Други книги от Психология , психотерапия, психоанализа

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация