КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>
Книги за йогаАкушерство и гигекологияАнатомия и патоанатомияАнестезиологияБиологияБиохимия и патобиохимияВътрешни болестиГенетика и генетични болестиГастроентерологияГериатрична МедицинаДерматология и венерологияЕндокринологияЗдравен мениджмънтИмунологияИнфекциозни болестиКардиологияКлинична лабораторияЛатински езикМедицина на бедствените ситуацииМикробиологияКниги за ароматерапия и етерични маслаНеврологияНефрологияНеврохирургияОбща медицинаОбщопрактикуващи лекариОнкологияОртопедия и травматологияОфталмологияОбществено здравеПаразитологияПатологияПедиатрияПулмологияПсихология , психотерапия, психоанализаРентген - Образна диагностикаРевматологияСпешна медицина и интензивни грижиаСпортна медицинаСестрински грижиСоциална медицинаСъдебна медицинаСексуална медицинаТоксикологияТрудова МедицшнаУНГ - ОториноларингологияУрологияУчебници за мед. студентиФармакология, фармакотерапияФизиология, патофизиологияФизиотерапия, рехабилитация, ерготерапияХематологияХепатологияХистология, ембриология ,цитологияХирургияХигиена и мед. екологияХимия
ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

АНТРОПОЛОГИЯ- наръчник за медици, стоматолози и биолози

АНТРОПОЛОГИЯ- наръчник за медици, стоматолози и биолози

 
АвторЙордан Ал. Йорданов
ИздателствоN/А
Каталожен №86_71054_KLS01
ISBN9789543271054
КатегорияБиология
Година2017
Размер16 х 24 см.
КорицаМека
Страници304
НаличностВ наличност
Цена
18,00 лв.

Описание

Антропологичните изследвания в България, както тези от всички останали области на науката, са част от българската култура. Тяхното начало датира от XIX век и съвпада с формирането на класическата антропология. Още тогава редица чуждестранни изследователи са проявили интерес към антропологията на българите.

Книгата „Антропология: наръчник за медици, стоматолози и биолози”- второто преработена и допълнено издание на проф. Йордан Йорданов - несъмнено ще отговори на необходимостта да запълни съществуващата празнина в този дял от науката. Тя ще подпомогне обучението на студентите и работата на медиците, стоматолозите и биолозите.

„Този труд има скромната задача да представи в систематизирана форма главните антропологически методи и естеството на получените чрез тях данни, като очертава значението им в профилактиката и диагностиката на различни заболявания в медицинската и стоматологичната клинична практика. Посочени са насоките за приложение на антропологичните методи и резултатите от тях както в конкретни медицински  дисциплини, така и в интердисциплинарни и комплексни изследвания.”

Тези думи на автора и представената от него информация в кратка форма несъмнено ще бъде използвана рационално, представляват професионален интерес и отговарят на нуждите на науката и практиката.


Други книги от Биология

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация