КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Билка за всеки орган

Билка за всеки орган

 
АвторРосица Тодорова
ИздателствоРаспер
Каталожен №771
ISBN9789543451395
Година2018
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници124
НаличностВ наличност
Цена
11,00 лв.

Описание

Билколечението е изкуство, което датира от хилядолетия. Още Вергилий е описал в прозата си как една ранена от стрела коза се търкала в билката росен. Петър Димков разказва как ухапаната от змия невестулка се търка в бъзака. Английският билколечител Джон Паркинсън описва 3800 билки в изчерпателния си труд "Описание на растенията", който написва през 1640 г.

Билките са в основата на фармацевтичната промишленост. Някои лекарства като аспирин и други болкоуспокояващи препарати съдържат като основни компоненти растителни агенти. Билките са използвани през хилядолетията в лечението на много болести. Много от индианските билкови смеси са били създадени в състояние на транс, с помощта на "Великия дух". Други билкови смеси са направени по китайската система на "балансиране на енергиите" Ин и Ян.

Но най-силни и най-ефективни са "нашите билки", тези които растат в двора и в родината ни. Важно е обаче да знаем как да ги прилагаме, за да не се превърнат от лекарство в отрова, което често се случва. В тази книга ви предлагаме подробна информация кой орган с каква билка се лекува и по какъв начин.


Съдържание

Най-добрите билки за мозъка и нервната система
Билки, които лекуват сърцето
Билки за здрав бял дроб
Билки за здрав черен дроб и жлъчен мехур
Билки за здрави бъбреци
Билки за здрави кости, хрущяли, стави
Най-добрите билки за лечение на стомах



Други книги от Книги за лечение на болести

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация