КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Израстването на личността

Израстването на личността

 
АвторКарл Роджърс
ИздателствоИзток-Запад
Каталожен №758
ISBN9786190103561
КатегорияПсихология
Година2018
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници448
НаличностВ наличност
Цена
22,00 лв.

Описание

Какъв е смисълът на живота? Да бъдеш онзи, който си.

Карл Роджърс (1902 - 1987) е бащата на хуманистичното направление в психологията, известно още като "трета сила в психологията" наред с психоанализата и бихейвиоризма. Книгата му "Израстването на личността" е призната за шедьовър в областта на психотерапията. Това е така, защото в нея се демистифицира тайната на психотерапевтичния процес и за пръв път открито се публикуват протоколи от терапевтичните беседи вместо интерпретации на преразказани случаи от практиката.

Новаторски е и опитът на Роджърс да прилага научни методи за изследване на процеса и резултатите от психотерапията. С тях той доказва, че по-важни от експертното знание на психотерапевта са неговата искреност, безусловно приемане и емпатия към човека, потърсил психологична помощ. Това според Роджърс са "необходимите и достатъчни условия" за разгръщане на неограничения личностен потенциал за справяне и развитие, който носи в себе си всеки един от нас.

Роджърс показва, че идеите му са приложими не само в психотера­пията, но и в училището, семейството, бизнеса и политиката - във всяка социална сфера, за която израстването на личността е цел и приоритет. Книгата ще е полезна за всички, които проявяват интерес към приложната психология - в професията и в живота.


Други книги от Психология

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация