КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Helicobacter pylori и устната кухина

Helicobacter pylori и устната кухина

 
АвторВладимир Панов
Каталожен №731
Година2016
Размер16 х 24 см.
КорицаМека
Страници200
НаличностВ наличност
Цена
23,00 лв.

Описание

Инфекцията с Хеликобактер пилори е една от най-често срещаните в човешката популация и при някои животински видове. След откриването на бактерията проучванията, свързани с инфекцията, са многобройни, но все още редица въпроси остават открити.

Монографията съдържа 200 страници и е съставена от предговор, 6 глави, заключение и книгопис с цитирани 426 източника. Проследен е историческият път на откриване на микроорганизма и изясняване на ролята му в човешката патология. Описани са данните за епидемиологията, начините на заразяване, симптомите и заболяванията свързани с инфекцията. Проследен е пътят и развитието на медицинската наука в България по този въпрос. Отделна глава е посветена на методите за диагностика и терапевтичните комбинации.

Монографичният труд прави принос към специализираната литература, третирайки един актуален проблем и фокусирайки се върху неговата интердисциплинарност. Акцентът на монографията е върху инфекцията с Хеликобактер пилори и устната кухина. Проучванията в тази сфера, особено в нашата страна, са малко. Доц. Вл. Панов не само отразява световните данни, натрупани по отношение на редица патологични процеси в устата, но ни запознава и с резултатите от собствените си проучвания, вкл. и върху някои домашни животни. В този аспект той се явява един от пионерите в България.

Книгата представлява интерес не само за специалисти по орална медицина, но и за гастроентеролози, общопрактикуващи лекари, студенти и всички, които се интересуват от съвременните разбирания по темата


Други книги от Ифекциозни болести

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация