КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Свободни без глутен

Свободни без глутен

 
АвторАлесио Фасано, Сузи Флахърти
ИздателствоАсеневци
Каталожен №708
ISBN9786197356526
КатегорияХранене
Година2018
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници290
НаличностВ наличност
Цена
19,90 лв.

Описание

Основно ръководство за здравословен, независим от глутен начин на живот.

"Свободни без глутен" дава богат материал за размисъл относно глутена и неговата роля в нашето здраве. От това издание ще научите каква е истинската история на целиакията, ще се запознаете с безглутеновата диета, глутеновата чувствителност и не на последно място, ще разберете какво прави глутена толкова необичаен протеин.

Д-р Алесио Фасано проучва влиянието на глутена върху човешкия организъм в продължение на десетилетия. Благодарение на неговата дейност става ясно, че целиакията и разстройствата, свързани с глутена, са сред най-разпространените генетични заболявания в света. Целиакията се наблюдава много по-често от диабет тип 1, кистозна фиброза и болест на Крон. Причината за това е, че никой не може напълно да асимилира не само глутена, но и близките до него секалин в ръжта и хордеин в ечемика. Ако сте току-що диагностицирани с разстройство, свързано с глутена, ще ви се иска да прибавите към наръчниците си за безглутенов живот и тази книга. Тя е ценен инструмент при борбата с непоносимостта към глутен.

Целиакията е генетично разстройство, засягащо деца и възрастни. При хората с целиакия глутенът предизвиква авто-имунна реакция, която може да доведе до пълно унищожаване на вилите - малките, наподобяващи пръсти власинки, покриващи тънкото черво.

"Всеки човек има около 25 000 гена. Пшеницата има пет пъти повече. С повече от 150 000 гена, за учените пшеницата представлява изключително сложен за разплитане генетичен лабиринт. Пшеницата и нейните протеинови компоненти, включително глутена, ни карат да изглеждаме не чак толкова сложни, колкото бихме искали да си мислим."
д-р Алесио Фасано, директор на Център за изследване на целиакията

"Най-добрият и най-точен източник на информация за целиакия и за живота без глутен."
Central Iowa Celiac Connection

Д-р Алесио Фасано е световноизвестен педиатър, гастроентеролог и изследовател и е основател и директор на Центъра за изследване на целиакията в Масачузетската болница, първият център за изследване и лечение на целиакия, алергия към пшеница и чувствителност към глутен в САЩ. Д-р Фасано създава Центъра през 1996 г., за да се усъвършенстват лечението, изследванията и информираността за целиакия; през 2003 г. неговото изследване установява, че разпространението на автоимунното разстройство засяга 1 на 133 човека в Америка. Основен национален и международен оратор, той е широко търсен от национални и международни медии и е представен в стотици списания, сред които "The New York Times", "The Wall Street Journal", "NPR", "CNN", "Bloomberg News", "USA Today", "Los Angeles Times", "Huffington Post", "Good Morning America", "VOGUE" и многобройни сайтове и списания, свързани със здравето. Завършил образованието си в Неапол, Италия, д-р Фасано е гостуващ професор в Медицинският факултет на Харвард и завеждащ Отделението по детска гастроентерология и хранене в Масачузетската болница за деца (MassGeneral Hospital for Children).

Спечелила награди на национално равнище, автор и редактор на книги в областта на висшето образование, Сузи Флахърти е ръководител комуникации към Центъра за изследване на целиакията в Масачузетската болница. Бивш говорител на ректори на университети и управители на международни банки, тя е ръководила голям брой проекти, свързани с маркетинг и промотиране на дадена стратегия, както и е била старши редактор в Университета в Мериленд.


Съдържание

Благодарности
За авторите
Увод
Предговор
Въведение
Появата на глутена в цялостната картина

  • Глутенът навлиза в червата...и на други места
  • Новите клинични лица на глутеновата независимост
  • Спектърът от разстройства, свързани с глутена
  • Обяснения за глутена, пропускливите черва и автоимунните заболявания
  • Получаване на правилната диагноза
  • Глутенът и вашият мозък

Учим се как да живеем без глутен

  • Да живееш добре на безглутенова диета
  • Безглутеново готвене и хранене
  • Вечеря с д-р Фасано

Без глутен за цял живот

  • Бременност и безглутенова диета
  • Важните безглутенови събития през детството
  • Управляване на безглутенов семеен живот
  • Колежанските години независими от глутена
  • Глутенът по време на златните ви години

Отвъд глутена

  • Превенция на разстройствата, свързани с глутена
  • Нови лечения и терапии

Заключение
Приложение
Препоръчителна литература
Други източници
Източници
Речник
Индекс



Други книги от Хранене

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация