КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Фурмите - сладкото лекарство на пустинята

Фурмите - сладкото лекарство на пустинята

 
АвторРосица Тодорова
ИздателствоРаспер
Каталожен №545_RAS_500
ISBN9789543451265
КатегорияХранене
Година2018
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници88
НаличностВ наличност
Цена
10,00 лв.

Описание

В книгата:

  • Защо наричат фурмите "Хляба на пустинята"?
  • По каква причина човек може да оцелее само с тях?
  • Какви полезни вещества съдържат другите сухи плодове?
  • При кои болести могат да помогнат?

Неслучайно един древен китайски философ е казал: "Сухите плодове са онези плодове, които са познали мъдростта." Фурмите са кралският подарък на природата за човека. Те съдържат 70,6% захар; по калоричност са преди стафидите, но лесно се усвояват и не предизвикват тежест и сънливост в организма.

Ако сутринта се изяде една шепа ароматни фурми, енергията, получена от тях, е достатъчна за 3-4 часа. Те съдържат всичките витамини без витамин Е и биотин, но са богати на витамин В5, който повишава жизнения тонус.

Фурмите съдържат натрий, калий, калций, магнезий, фосфор, желязо, мед, сяра, манган. С тях човешкият организъм получава 23 аминокиселини, които не се съдържат в други сухи плодове. Ако човек страда от изтощение, тези сухи плодове са за него.

Народната медицина ги препоръчва при нарушено храносмилане и при загубата на физическа енергия; при грипни епидемии те не само са витаминно богатство, но са и леко температуропонижаващо средство. Фурмите съдържат много целулоза, затова са полезни в разтоварващите дни и по времето на диети. Те могат да ни спасят от главоболие и много други болести.


Други книги от Хранене

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация