КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Мисли като дете, действай като възрастен - Как да разберем правилно детето си

Мисли като дете, действай като възрастен - Как да разберем правилно детето си

 
АвторОлга Маховска
ИздателствоГнездото
Каталожен №705
Година2018
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници296
НаличностНяма наличност
Цена
14,90 лв.

Описание

45 реални ситуации през погледа на децата.

Олга Маховска е известен руски психолог, кандидат на психологическите науки и сътрудник на Института по психология към Руската академия на науките, автор на редица изследвания, книги и предавания в областта на детската психология.

Маховска е опитен психолог, на когото постоянно се налага да изслушва оплакванията на родителите, и то по целия свят. Тя е правила изследвания в САЩ, Франция, Италия, Полша. И сега, скъпи родители, вие държите в ръцете си първата в света книга за оплаквания от децата, създадена от родители и психолог. Един се оплаква, друг помага със съвет.

Защото в днешно време нещата не са особено ясни: децата са много различни, оплакванията са нетипични, а решенията - много и почти винаги нестандартни.

И това не е всичко. В книгата са включени само първите 15 оплаквания, избрани на случаен принцип. Още 10 487 очакват своя час: "Всеки отказ е повод за истерия"; "Не ме слуша! Прави всичко на инат!"; "Ужас, детето ми е хиперактивно!"; "Гледа ме в очите и ме лъже!"; "Защо си няма приятелчета?"; "Работя денонощно, а то расте като търтей!"; "Не учи!"; "Не става от компютъра!"... Ще чуете и детски отговори на въпросите на възрастните. Защото децата също се оплакват на психолозите. Но честно казано, по-рядко.

Децата ни обичат повече! Защото не вярват, че е възможно да не обичаш заради някаква си там дреболия. 45 реални ситуации през погледа на децата. Авторката разглежда някои от най-честите родителски оплаквания, заедно с реални житейски ситуации, които се срещат във всяко семейство.

И тъй като ние гледаме на случващото се единствено от собствената си позиция, тя предлага да се вслушаме в гласа на децата и да разберем как те възприемат нашите думи и действия. Тогава ще получим обяснение на много от своите оплаквания и ще разберем, че зад проблемното поведение на децата стоят нашите родителски грешки.

От тази книга ще научите:

  • какво чуват децата, когато им се карате и ги наставлявате;
  • как да ги мотивирате да учат и да им създадете интерес към знанията;
  • какво да правите, ако детето ви изкарва всички "извън релси";
  • какво означава СДВХ (Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност) и как да разберете дали детето ви има подобен проблем;
  • как да избегнете двойните стандарти във възпитанието;
  • какво се опитва да получи от вас детето, когато се държи агресивно;
  • на какво се дължат детските истерии;
  • как да разпознаете в "отявления хулиган" родения лидер;
  • защо децата ревнуват от другото дете в семейството;
  • какво да правите в ситуацията "побъркани на тема компютри";
  • истината за детските лъжи и "кражби";
  • защо децата нарушават строгите забрани и се излагат на опасност;
  • как да научите детето да бъде прилежно;
  • защо е безполезно да питате петгодишното дете какви са причините за поведението му;
  • кой мотив за детска кражба би трябвало да бъде повод за безпокойство;
  • и още много.

Намерете подход към детето си, разберете постъпките му още днес. "Мисли като дете, действай като възрастен" ще ви помогне да намерите най-добрия подход към детето си, да се научите да четете мислите му и да предвиждате действията му, да разбирате желанията му и да говорите с него на един език.

След като я прочетете, ще намерите обяснение на всяка негова постъпка и ще осъзнаете, че причината за поведението му в повечето случаи е една и съща - то се опитва да получи от вас любов и внимание.


Други книги от Детска психология

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация