КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

ЕФЕКТИВНИТЕ РОДИТЕЛИ - Успешните сценарии за нашите деца.

ЕФЕКТИВНИТЕ РОДИТЕЛИ - Успешните сценарии за нашите деца.

 
АвторМилена Манова
ИздателствоСиела
Каталожен №2271
ISBN9789542843481
Година2023
Размер16 х 23 см.
КорицаМека
Страници264
НаличностВ наличност
Цена
22,00 лв.

Описание

Да бъдеш родител, е трудно. Може би най-трудната житейска задача. Понякога изморява, понякога е възможно да съжалявате, да се чувствате виновни, да грешите. Книгата Ефективните родители на психотерапевта Милена Манова може да ви успокои: Не сте единствени. И това минава.

Милена Манова запознава читателите на достъпен език с голям брой важни за родителството концепции, като житейския сценарий и неговите елементи.

Тя разглежда и конкретни житейски ситуации и обсъжда близки до всеки родител теми и проблеми, като стимулите и наказанията, дневния режим на детето, йерархията в семейството, лошото поведение, гнева и тръшкането, а също и проблеми като дефицита на внимание и хиперактивността.

Крайната ни цел е да отгледаме благополучни деца с добра самооценка, които да пресъздадат атмосферата на благополучие в бъдещите си семейства.

"Добре е да знаем, че каквото и да правим, непременно ще сгрешим, защото децата възприемат света от перспективата на детското емоционално съзнание. А то е различно от нашето. Предложенията, теорията, упражненията, притчите, таблиците и примерите в тази книга биха могли да ви помогнат да разберете по-добре детското емоционално състояние, а и своето собствено, така че по-лесно да намерите успешните сценарии за вашето дете."
Милена Манова

"Творбата има висока научна стойност и в същото време е написана увлекателно и достъпно. Представени са редица практически дейности и стратегии, които превръщат интересното четиво в инструмент, който предлага ефективни решения за редица ежедневни ситуации, с които се сблъскват повечето семейства при възпитанието и взаимодействието със своето дете."
Проф. д-р Неда Балканска, СУ Св. Климент Охридски, ФНОИ, катедра Специална педагогика

"В своята книга Милена Манова ни разкрива същността на семейните взаимоотношения чрез понятията на транзакционния анализ като чрез илюстрации и примери успява да предаде по деликатен и интересен начин сложността на формирането на човешката личност."
 


Съдържание

Въведение
Приказката на нашия живот, или разговор за сценария
Колко са децата и родители в нас? Тортата на Аза
Житейски позиции. Кой съм аз наистина?
Сценарийната матрица - костюмът, в който напъхваме света
Как пораства детето? Стадии на развитие
Чувството за собствена стойност, или как да струваме 30 крави
Знаци на признание, или за разликата между да бъдем и да сме
В люлката на привързаността
Защо сме каквито сме - драйвърите в нашия живот
Структурата
Трудното лошо дете
Перфекционизмът на родителите, или как да превърнем живота в упражнение, а не в състезание
Властта на детето
Кой управлява семейния влак? Семейната йерархия
Калейдоскопът на емоциите
Гневното дете
Тревожното дете
Хиперактивното дете



Други книги от Детска психология

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация