КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Ръководство за обучение по зъбопротезна имплантология

 	 Ръководство за обучение по зъбопротезна имплантология

 
Автор110
Каталожен №589
ISBN978-954-92300-5-5
КатегорияИмплантология
Година2009
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници110
НаличностНяма наличност
Цена
14,00 лв.

Описание

Авторите на книгата създават учебното помагало, за да послужи на студенти и специализанти, имащи интерес към оралната имплантология. Още през 2000 г. акад. Попов с много усилия успява да извоюва място на зъбопротезната имплантология като учебна дисциплина в обучението на студенти по стоматология (сега дентална медицина) във факултета в София.

Като свободно избираема дисциплина имплантологията предизвиква небивал интерес сред студентите и около 90% от бъдещите дентални медици от V курс посещават лекциите и упражненията му. Отсъствия няма, а отличните оценки на изпита показват, че петокурсниците не само имат засилен интерес към имплантологията, но и натрупват знания и умения.

Тенденцията продължава през следващите години и досега. През 2004 година акад. Попов открива обучение по имплантология и във факултета по дентална медицина в Пловдив, а през 2009 г. организира преподаването  й в рамките на X-ти учебен семестър във Варненския факултет.

С всяка нова учебна година акад. Попов подобрява като организация и програма обучението, а също така и практическите упражнения със студентите, които се провеждат върху фантом с активното участие на неговите асистенти и сътрудници.

Набраният опит показва на акад. Попов, че е необходимо и дори наложително да се издаде ръководство - помагало за практическо обучение на студенти по дентална медицина и специализанти по зъбопротезна имплантология, което да им предостави необходимия минимум теоретични знания и да ги насочи в практическите им изпълнения.

Съавторът на акад. Попов д-р Методи Абаджиев е преподавател във Варненския факултет, придобил образователна и научна степен доктор. Той е негов ученик в имплантологията и докторант с дисертационен труд в голяма степен по имплантология.

В първата част на ръководството е застъпено теоретичното обучение по имплантология, а във втората - практическото. Третата част включва фантомен курс по предклинична имплантология с първи цикъл имплантология и втори цикъл протезиране. В четвъртата част е застъпено обучението по клинична имплантология. В приложенията са показани декларация за информирано съгласие и факторите, определящи степента на риска при имплантно-протетичното лечение, които са в помощ на специализанта.


Други книги от Имплантология

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация