КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Моята практика - книга 2: Какво забравят лекарите

Моята практика - книга 2: Какво забравят лекарите

 
АвторД-р Атанас Михайлов
ИздателствоИзток-Запад
Каталожен №539_IZZA
ISBN9786190101352
Година2017
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници464
НаличностВ наличност
Цена
24,00 лв.

Описание

"През последните 10 - 20 години в здравната сфера набират сила два противоположни процеса. От една страна, бурно нараства интересът към естествени, немедикаментозни средства и методи на лечение.

И ще продължи да нараства, въпреки квалификациите, които му се дават - защото е следствие на неудовлетвореност от конвенционалната терапия, а не на невежество.

От друга страна, има тенденция към капсуловане на медицинската практика (според мен дирижирано), при което лекарите се демотивират да вземат самостоятелни решения и да търсят извън наложените рамки. Нещо повече, практиката абдикира от цели медицински направления. Последните едно-две поколения лекари са приучени да се доверяват единствено на фармацевтичните средства.

Зараждащият се конфликт няма как да бъде спрян само с призиви като общите насоки на Световната здравна организация да се ограничи употребата на антибиотици или с дебати около полипрагмазията.

Нужни са нови практически решения и голяма част от тях всъщност са дадени от медицинската наука - бегло са упоменати дори в учебниците, събират прах в папките с резултати от изследвания или просто са "заметени под килима". Именно те са обект на внимание в настоящата книга."
Д-р Атанас Михайлов

Д-р Атанас Михайлов е лекар-хомеопат и фитотерапевт с 26-годишна практика. Успоредно с успешната си лекарска дейност повече от две десетилетия дава своя принос за популяризирането на природолечението в неговата цялост.

Завършил е медицина, специалист е по вътрешни болести, но почти не използва конвенционалните средства за лечение, освен в изключителни случаи. Автор на книгите "Въведение в природолечението. Моята практика" (2010, "Изток-Запад") и "Здравословно отслабване. Хранене и здраве" (2011, "Изток-Запад").


Други книги от Книги за хомеопатия

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация