КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>
Книги за йогаАкушерство и гигекологияАнатомия и патоанатомияАнестезиологияБиологияБиохимия и патобиохимияВътрешни болестиГенетика и генетични болестиГастроентерологияГериатрична МедицинаДерматология и венерологияЕндокринологияЗдравен мениджмънтИмунологияИнфекциозни болестиКардиологияКлинична лабораторияЛатински езикМедицина на бедствените ситуацииМикробиологияКниги за ароматерапия и етерични маслаНеврологияНефрологияНеврохирургияОбща медицинаОбщопрактикуващи лекариОнкологияОртопедия и травматологияОфталмологияОбществено здравеПаразитологияПатологияПедиатрияПулмологияПсихология , психотерапия, психоанализаРентген - Образна диагностикаРевматологияСпешна медицина и интензивни грижиаСпортна медицинаСестрински грижиСоциална медицинаСъдебна медицинаСексуална медицинаТоксикологияТрудова МедицшнаУНГ - ОториноларингологияУрологияУчебници за мед. студентиФармакология, фармакотерапияФизиология, патофизиологияФизиотерапия, рехабилитация, ерготерапияХематологияХепатологияХистология, ембриология ,цитологияХирургияХигиена и мед. екологияХимия
ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Ръководство по съдебна психиатрия

Ръководство по съдебна психиатрия

 
АвторПетко Дончев
ИздателствоД-р Иван Богоров
Каталожен №384
ISBN9789543160310
Година2006
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници318
НаличностВ наличност
Цена
38,00 лв.

Описание

Настоящето второ издание на Ръководството по съдебна психиатрия е подготвено за печат двадесет години след първото. Този период донесе много и съществени промени в обществения и професионален живот у нас, които се характеризират с демократизиране, свобода на словото и освобождаване от догматизираните влияния на миналото.

Това преработено и допълнено издание е труд на един човек, но по начин, при който е съхранено значително участието на творческия ко­лектив, написал първото издание. Във второто издание са добавени три нови глави (IV, V и VI) с цел осъвременяване на материята, свързана с риска, прогнозата и превенцията в съдебната психиатрия. Запазен е на­чинът за клинична илюстрация с помощта на 67 клинични наблюдения от собствения клиничен опит на автора.

С това се предлага конкретна инструкция при решаване на трудни експертни случаи. Това богатство от експертни наблюдения е продължение на опита на съдебните психи­атри у нас, започнат от Данаджиев и блестящо продължен в трудовете и експертната казуистика на Шипковенски.

Съдебната психиатрия е кръстопът на психиатричен клиничен опит с нормите на правото, но е преди всичко едно богато човекознание, до­ближаващо се по значение до това на художествената литература.

С настоящето издание на Ръководството по съдебна психиатрия се надяваме психиатри и юристи да постигнат по-добро взаимно разбиране при практическото осъществяване на взаимодействието им в прилага­нето на правото при решаване съдбата на психично болния.

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация