КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>
Трудова МедицшнаАкушерство и гигекологияАнатомия и патоанатомияАнестезиологияБиологияБиохимия и патобиохимияВътрешни болестиГастроентерологияГенетика и генетични болестиДерматология и венерологияЕндокринологияЗдравен мениджмънтИмунологияИнфекциозни болестиКардиологияКлинична лабораторияЛатински езикМедицина на бедствените ситуацииНеврологияНефрологияОбща медицинаОбщопрактикуващи лекариОбществено здравеОнкологияОртопедия и травматологияОфталмологияПаразитологияПатологияПедиатрияПсихология , психотерапияПулмологияРевматологияРентген - Образна диагностикаСестрински грижиСпортна медицинаСпешна медицина и интензивни грижиаСоциална медицинаСъдебна медицинаТоксикологияУНГ - ОториноларингологияУрологияФармакология, фармакотерапияФизиология, патофизиологияФизиотерапия, рехабилитацияХематологияХепатологияХигиена и мед. екологияХирургияХистология, ембрио-цитология
ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>ПСИХОЛОГИЯ >>ХРАНЕНЕ И ЗДРАВЕ>>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>

Патологична анатомия

Патологична анатомия

 
АвторДоц. д-р Поповска, д-р Бетова, д-р Маринова
Каталожен №350_21295_PLE18
Година2012
КорицаМека
Страници116
НаличностВ наличност
Цена
26,00 лв.

Описание

Учебникът е предназначен за обучение на студентите по дисциплината Патологична анатомия във факултетите по здравни грижи за медицинските специалности - медицинска сестра, акушерка, медицински лаборант, помощник фармацевт и др.

Общата патология е основна медицинска дисциплина необходима за разбиране и усвояване на клиничните дисциплини в тези специалности. В учебника, в рамките на 10 глави, е направен опит във възможно най-кратък обем да се запознаят студентите с основните патологични процеси - клетъчни увреждания, възпаление, циркулаторни нарушения, компенсаторно-възстановителни процеси, тумори и малформации и уродства.

Теоретичният материал е подходящо и богато илюстриран с 96 броя цветни фотографии. Специално внимание е отделено на клиничните корелации – клинични прояви и изход при патологичните процеси.

Това е първо издание, което Катедрата по Патологоанатомия при Медицинския Факултет на Медицински Университет - Плевен предлага за подготовка на студентите от споменатите специалности в обучението им по патология. Надяваме се то да бъде посрещнато с интере

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО За нас Доставки Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация