КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>КНИГИ ЗА ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЕХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Вербално поведенческият подход - КАК ДА ОБУЧАВАМЕ ДЕЦА С АУТИЗЪМ И ПОДОБНИ РАЗСТРОЙСТВА

Вербално поведенческият подход - КАК ДА ОБУЧАВАМЕ ДЕЦА С АУТИЗЪМ И ПОДОБНИ РАЗСТРОЙСТВА

 
АвторД-р Мери Линч Барбера, Трейси Расмусен
ИздателствоПотайниче
Каталожен №2485
ISBN9786197636987
КатегорияАутизъм
Година2024
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници264
НаличностВ наличност
Цена
20,00 лв.

Описание

Вербално поведенческият подход (ВПП) е вид приложно поведенчески анализ (ППА), базиран на изследванията на Б. Ф. Скинър, който разглежда вербалното поведение и работи с деца с минимални или липсващи речеви способности.

В своята книга Мери Линч Барбера черпи от собствения си опит като сертифициран поведенчески анализатор, както и като родител на дете с аутизъм, разкрива какво е Вербалният подход и как може да бъде използван.

В това ръководство ще откриете методи, описани в стъпки, както и изобилие от информация как да подобрите речта и говора на децата и да научите невербалните деца на жестов език. Ще откриете също способи за намаляване на проблематичното поведение и ценна информация за похвати/техники за обучение в тоалетни навици и други важни умения за самообслужване, които могат да са полезни за всяко дете.
Тази книга ще даде възможност на родители и професионалисти, които не са запознати с принципите на ВПП и ППА, да започнат незабавно да ги прилагат, за да обучават деца с аутизъм и свързаните с него разстройства


Други книги от Аутизъм

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация