КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Аутизъм и детска психоза

Аутизъм и детска психоза

 
Каталожен №1521
ISBN9786199065365
КатегорияАутизъм
Година2022
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници248
НаличностВ наличност
Цена
29,00 лв.

Описание

Трудностите, пред които ни изправя работата с всеки отделен случай на дете, което не говори и демонстрира симптоми от аутистичния спектър, въпросите които си задавахме в тази индивидуална работа и теоретичните търсения на всеки от нас, създадоха пространство за работна група в рамките на Асоциация Българско психоаналитично пространство, проучваща аутизма и детската психоза.

Сборникът съдържа текстове на Лео Канер, Бернар Голс, Бернар Туати, Женивиев Хаг, Шантал Льорьо - Давидсе, Десислава Гъдева, Диана Циркова, Калина Йорданова.

Изучаването и лечението на аутизма и детската психоза имат дълга история. В нашата група избрахме да се учим от направеното преди нас. Как ние ще успеем да преработим споделения от три поколения психоаналитици теоретичен и клиничен опит? Как ще го направим част от нашата практика с деца и родители?

Как ще го дискутираме с колеги, работещи в същото поле на психично страдание? Ще можем ли да предадем този опит на следващото поколение психоаналитици и психотерапевти? Работата по сборника е част от отговора на тези въпроси, част от общото вярване, което споделяме: психоанализата може да служи на клиничната работа не само като метод, но и като референция.

Настоящото издание слага началото на издателска серия: „Клинични семинари“, която ще бъде форма за представяне на работата в картелите и работните групи на Асоциация „Българско психоаналитично пространство“.


Други книги от Аутизъм

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация