КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Суперчерва

Суперчерва

 
АвторУилям Дейвис
ИздателствоIntense
Каталожен №2415
ISBN9789547833906
Година2024
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници304
НаличностВ наличност
Цена
31,00 лв.

Описание

Препрограмирайте вашия микробиом, за да възстановите здравето си, да отслабнете и да върнете часовника назад.

Авторът на бестселъра Пшеницата - маскираният убиец представя следващата си фундаментална идея - човешкият микробиом и поредната тиха епидемия - бактериален свръхрастеж в тънките черва.

С реализирани над 3.5 милиона екземпляра в цял свят и преведена на 30 езика, Пшеницата - маскираният убиец се превърна в една от най-влиятелните книги на последното десетилетие. Сега в Суперчерва д-р Дейвис разглежда друга назряла тема - човешкия микробиом. В нея той използва същите задълбочени медицински познания, поставя на прицел общоприетите правила и допълва всичко това точно с този нетрадиционен завладяващ подход, който превърна четивото за пшеницата и пшениченото коремче в световна сензация.

Завладяваща, информативна, и полезна, Суперчерва представя принципно нови идеи за огромното количество микроскопични организми, които населяват нашите тела и имат сериозно влияние да подпомагат или да вредят на нашето здраве. Суперчерва включва множество практически казуси и разкази, цялостен план за хранене и използване на хранителни добавки, както и практични решения за справяне с разпространението на нездравословни бактерии в телата ни. Преди всичко обаче тя доказва, че разковничето за подобряване на цялостното здраве е не само вкусно, но и леснодостъпно.

Д-р Дейвис посочва връзката между чревното здраве и много от често срещаните съвременни заболявания и оплаквания. При един от всеки трима души се наблюдава БСТЧ (бактериален свръхрастеж в тънките черва), който е причина за дълъг списък от здравословни проблеми и заболявания; той представлява тиха и всеобхватна епидемия, дължаща се на отсъствието на бактериални видове. Нашите предци са ги имали преди 50 до 100 години, но днес те са унищожени от индустриализацията на храните и медицината.

Суперчерва представя четириседмичен план за препрограмиране на вашия микробиом въз основа на изследвания и техники, като не само стига до коренната причина за множество заболявания, а води и до увеличаване на нивата на окситоцин (хормон на щастието), подобрява мозъчното здраве, подпомага отслабването и забавя стареенето. Д-р Дейвис представя не само научни данни и практически казуси, а също и повече от 40 рецепти и решения. Той прави всичко възможно читателите да вникнат в научните постижения, да диагностицират чревните си проблеми, да ги премахнат и да поддържат здравето си в дългосрочен план.

Преди повече от 10 години книгата Пшеницата - маскираният убиец на д-р Дейвис, включена в класацията за най-продавани книги на New York Times, предизвика революция, която завинаги промени начина, по който милиони хора се хранят. Тя разби дотогавашните ни представи за една от най-разпространените (и любими) основни храни, положи началото на движение за промяна на насоките за хранене и остана в списъка на бестселърите в продължение на над 100 удивителни седмици.

Д-р Уилям Дейвис е известен специалист по превантивна кардиология и автор на революционната книга Пшеницата - маскираният убиец, оглавявала класацията за бестселъри на New York Times, както и на книгата Пълно изцеление. Живот без зърнени храни.

Той е завършил медицинския факултет на Сейнтлуиския университет със специалност Вътрешна медицина и сърдечносъдови заболявания, както и с допълнителна специализация по ангиопластика в болниците на университета Кейс Уестърн Ризърв, където е бил също директор на Дружеството на лекарите по сърдечносъдови заболявания и преподавател. Живее в Милуоки, Уисконсин.


Съдържание

Увод
Блус за червата

  • Мъчение за стомашно-чревния тракт
  • Микробиом, който само една майка би могла да обича
  • Призраци на микроби от миналото
  • Фекализацията на Америка
  • Грижете се за вашата слуз

Франкенщайнски корем и приятели

  • БСТЧ и франкенщайнски корем
  • ГСТЧ: Гъбична джунгла
  • Победа нас вашия франкенщайнски корем: Справяне с БСТЧ и ГСТЧ

Чревна реакция

  • Да се впуснем в приключение
  • Чревна сила
  • Изградете вашите собствени суперчерва: четириседмична програма
  • I седмица: Подгответе почвата
  • II седмица: Засейте отново вашата градина
  • III седмица: Добавете вода и тор
  • IV седмица: Отгледайте си микробна градина за суперчерва
  • Рецепти за суперчерва
  • Примерен план за тридневно меню за суперчерва и списъци за пазаруване
  • Послеслов: Проявявайте внимание към дребните неща

Благодарности
Приложения

Ресурси

  • Премахване на вашия франкенщайнски корем: Протоколи за БСТЧ и ГСТЧ за суперчерва

Премахване на H. pylori
Препратки


Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация