КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Как да възпитаваме момчета

Как да възпитаваме момчета

 
АвторСтив Бидълф
ИздателствоКолибри
Каталожен №2269
ISBN9786190212720
Година0
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
НаличностВ наличност
Цена
19,00 лв.

Описание

Защо момчетата са различни и как да им помогнем да израснат като щастливи и уравновесени мъже?

В книгата Как да възпитаваме момчета на Стив Бидълф призовава към по-съсредоточено внимание и много отзивчивост при отглеждането на момчета. Той се позовава на специфични рискови фактори, свързани с пола, като по-висок процент на проблеми с ученето, склонност към насилие и опасност от самоубийства, за да начертае родителските стратегии при възпитанието на бъдещите мъже.

Бидълф разграничава три ясно очертани етапа в израстването на момчетата: от раждането до 6-годишна възраст, после от 6 до 14 години и от 14 години до зрялост. Той дава конкретни препоръки отделно за майките и за бащите, настоява момчетата да не постъпват в ясли и детски градини, преди да са навършили три години, препоръчва да се отложи тръгването на училище с една година, за да успеят децата по-добре да развият двигателните си способности, и разяснява други важни моменти от социалното и физическо им развитие.

Стив Бидълф е виден австралийски психолог, семеен терапевт и неоспорим авторитет в областта на отглеждането на деца и изкуството да бъдем родители. Как да възпитаваме момчета, Как да възпитаваме момичета, Тайната на щастливите деца, Още тайни на щастливите деца и Възмъжаване са настолни книги на близо четири милиона семейства от цял свят. Издателство Колибри издаде и бестселъра Съвършеният човек. Нов начин да използваме ума си - основополагащ труд за онова, което ни прави хора.

Привеждайки примери от работата си с пациентите, както и от собствения си живот на засегнат от синдрома на Аспергер, позовавайки се на връзката между невронауките и психотерапията, свързвайки ни с мъдростта на дивото животно в нас, Бидълф извървява стъпките, които могат да ни отведат до статуса на образцови човешки същества.


Други книги от Книги за родители

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация