КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Няма лоши деца - Дисциплина за най-малките

Няма лоши деца - Дисциплина за най-малките

 
АвторДжанет Лансбъри
ИздателствоИзток-Запад
Каталожен №1612
ISBN9786190110361
Година2022
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници184
НаличностВ наличност
Цена
19,00 лв.

Описание

Стане ли дума за възпитание, родителите се изправят пред океан от всевъзможни експертни съвети, които понякога са объркващи и противоречиви, а друг път откровено невъзможни за следване. Трябва ли да пляскаме децата, да ги подкупваме, да ги игнорираме, да ги изправяме пред последствията от действията им, да ги заплашваме или наказваме?

Означава ли нежната дисциплина, че трябва да ги оставим да командват парада? При това положение не е чудно, че толкова много родители се чувстват объркани и безсилни, губят увереност и често избухват. Не е нужно обаче да се стига дотам.

"Няма лоши деца" е практичен и безценен инструмент за родителите, които в момента изживяват трудния период, когато децата започват да тестват границите на търпението и любовта ни. Засегнати са важни теми като наказанията, послушанието, поставянето на граници, гневните избухвания, удрянето и други.

Въоръжени с нови знания и с по-ясна представа как изглежда светът през очите на децата ни, този период на несигурност ни дава безброй възможности да изградим помежду си нерушима връзка на доверие и уважение.

Джанет Лансбъри, бивша актриса и модел, се увлича по въпросите на родителството, когато става майка, и се обръща за съвети към пионера в сферата на детското възпитание Магда Гербер. Дълбоко вдъхновена и благодарна за мъдростта ѝ, тя започва да работи професионално с Магда.

През последните 20 години Джанет е преподавател в РГВБ (Ресурси за грижа и възпитание на бебето, RIE - базирана в Лос Анджелес световна организация с нестопанска цел, посветена на подобряването на качеството на грижите и образованието за бебета чрез преподаване, подкрепа и наставничество), говори на множество конференции за ранно детство, пише статии за родители и е в борда на директорите на RIE.

Джанет има честта да подкрепя стотици хиляди родители по целия свят чрез уебсайта си, споделяйки знанията, които е придобила от уроците по родителство и личния си опит като майка на три деца.

Джанет насърчава родителите и специалистите да гледат на бебетата като на уникални, способни личности с естествени наклонности за учене; да развиват техните двигателни и когнитивни умения; да общуват с тях; да се справят със съответната на възрастта им съпротива и други.


Съдържание

Предговор
Няма лоши деца
Защо малките деца изпробват границите ни
Как да говорим с малките деца
Възпитавайте бебето човешки
Малките деца имат нужда от граници
Как да ги накараме да ни съдействат
Пет причини да спрем да им отвличаме вниманието (И какво да правим вместо това)
Защо децата не ни слушат
Изборите, които децата не могат да направят
Силата на думата "не"
Не обичам таймерите
Останете невъзмутими
Моята тайна да запазвам спокойствие, когато децата ми буйстват
Защо е това хленчене?
Хапане, удряне, ритане
Борбата около храненето
Наглите малки устатници
Спрете да се чувствате застрашени
Не се борете с чувствата
Лечебната сила на избухването
Тъгата заради появата на ново дете в семейството
Често срещани възпитателни грешки
Поставяйте граници, без да викате
Истината за последствията
Пуснете ги от кукичката
Как да бъдем нежни лидери
Ако нежната дисциплина не действа
Възпитаване на своенравно дете
Когато уважението прерасне в глезене
Възпитаване без чувство за вина
Проявата на уважение към детето не е пасивно родителство
Нежна дисциплина в действие
Благодарности
Библиография
За авторката



Други книги от Книги за родители

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация