КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Аутизъм с лице на момиче

Аутизъм с лице на момиче

 
АвторБисера Димитрова Мицева
ИздателствоРива
Каталожен №2261
ISBN9789543207909
Година2022
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници328
НаличностВ наличност
Цена
16,00 лв.

Описание

Мъчителният опит, трудностите и постиженията на една майка на момиче с аутизъм, споделени с намерението да бъдат в помощ на други родители в подобна ситуация. Книгата се издава от семейството и приятелите в памет на авторката, жертва на Ковид епидемията.

"Тя все още няма приятели, понякога се смее в метрото, гледайки клипове на телефона си, понякога плаче, когато има много хора и е шумно. Понякога е гневна и тъжна, но тя е много далеч от прогнозата, която получихме за нея преди 13 години.

А прогнозата беше, че надали ще проговори, може би ще посещава помощно училище, ще ходи по улиците само придружавана от мен и баща ѝ, никога няма да води самостоятелен живот. Нашите странни деца остават още дълго с нас беззлобни, беззащитни и уязвими за света като малки таралежи без бодли. Ние ще ги пазим и закриляме до края на дните си.

Такава е съдбата ни на родители на децата и младежите с аутизъм. Ако моята история може да помогне на други майки на момичета със странно поведение и с неверни диагнози, това ще бъде като полъх на пеперудено крило върху везните."
Бисера Димитрова Мицева


Други книги от Български романи и разкази

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация