КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Благ мехлем

Благ мехлем

 
АвторБойка Асиова
ИздателствоЖанет 45
Каталожен №2108
ISBN9786191868049
Година2023
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници244
НаличностВ наличност
Цена
18,00 лв.

Описание

"Обичам текстовете на Бойка Асиова, нейният начин на осмисляне на видимото и невидимо битие человеческо, свежото словесно дихание на родния ѝ край. Обичам ги и ѝ завиждам - неведнъж съм ѝ го казвал - за онези нейни пърхащи сто врабчета на чистия и сладостен спомен за планински люде, естествени и първични, с естествените им и първични страсти, със странната им лексика, уж с груби помисли и действия, а дълбоко в душите си докоснати от ангелско крило. Завиждам ѝ, че знае онези забравени думи, които като полъх от Красивата котловина, полегнала в прегръдките на три планини, освежават застоялия въздух на нашето съвременно и стерилно словесно общуване."
Анжел Вагенщайн

Бойка Асиова е автор на книги с проза, есеистика, публицистика. Между тях са сборниците с разкази Мъжко можене, Лудовица, Рецепта за камбана (Годишна награда за есеистика на СБП), Запеските. Дух и материя. Романите Яловата вдовица (номиниран за награда Хеликон, отличен с Национална награда за литература Николай Хайтов, преведен на немски и турски език), Вълчицата излиза привечер, Роден на Великден (Националната награда за художествена литература Христо Г. Данов).

Сценарист е на публицистично-документални филми на тема традиции и културно наследство, както и за борбите на македонските българи за национално освобождение. Сред последните ѝ книги е Да убиеш Сталин. Спомен за Костадин Лагадинов, документален разказ за невероятната съдба на един човек, минал през сибирските лагери и останал верен на идеала си.

Асиова е автор на двайсетина публицистично документални филми, продукция на БНТ, в областта на борбите на македонските българи за национално освобождение, културното наследство, традиции и нрави и тяхната съвременна проекция. Между тях са Жалба по Гоце, Двата Миладина, Живата книга, Цената на тютюна, Пътят за Драма, Тайната на юдите.


Други книги от Български романи и разкази

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация