КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>
Книги за йогаАкушерство и гигекологияАнатомия и патоанатомияАнестезиологияБиологияБиохимия и патобиохимияВътрешни болестиГенетика и генетични болестиГастроентерологияГериатрична МедицинаДерматология и венерологияЕндокринологияЗдравен мениджмънтИмунологияИнфекциозни болестиКардиологияКлинична лабораторияЛатински езикМедицина на бедствените ситуацииМикробиологияКниги за ароматерапия и етерични маслаНеврологияНефрологияНеврохирургияОбща медицинаОбщопрактикуващи лекариОнкологияОртопедия и травматологияОфталмологияОбществено здравеПаразитологияПатологияПедиатрияПулмологияПсихология , психотерапия, психоанализаРентген - Образна диагностикаРевматологияСпешна медицина и интензивни грижиаСпортна медицинаСестрински грижиСоциална медицинаСъдебна медицинаСексуална медицинаТоксикологияТрудова МедицшнаУНГ - ОториноларингологияУрологияУчебници за мед. студентиФармакология, фармакотерапияФизиология, патофизиологияФизиотерапия, рехабилитация, ерготерапияХематологияХепатологияХистология, ембриология ,цитологияХирургияХигиена и мед. екологияХимия
ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

ПРАКТИЧЕСКА ПСИХОФАРМАКОЛОГИЯ - от основни до задълбочени принципи

ПРАКТИЧЕСКА ПСИХОФАРМАКОЛОГИЯ - от основни до задълбочени принципи

 
АвторТомас Л. Шуорц
ИздателствоИзток-Запад
Каталожен №2143
ISBN978-619-01-1205-1
Година2023
Размер17 х 24 см.
КорицаТвърда
Страници408
НаличностВ наличност
Цена
41,00 лв.

Описание

„Практическа психофармакология“ възприема новаторски подход на писане на три различни нива – начално, средно и задълбочено, така че практикуващият психофармаколог да получи съобразена с индивидуалното му ниво информация.

Във всяка глава фокусът попада върху определено разстройство от DSM-5 и са описани съкратени насоки за лечение, за да се помогне на читателя да разбере на какъв етап се намират в момента неговата база от знания и клиничната му практика.

На първо ниво книгата учи начинаещите лекари на практически диагностични умения и предоставя кратък преглед на съответните находки при генетично изследване и невроизобразяване, за да повиши увереността при предписване на лекарства.

След това предоставя на клиницистите със средно ниво на познания междинни техники и насоки за по-трудни случаи. Последното ниво предоставя нюансирани насоки за напреднали практикуващи лекари или за тези, които работят с най-резистентните на лечение пациенти.

Този подход позволява на клинициста да се допитва до тази книга периодично, докато се грижи за конкретен пациент, и постепенно да преминава през поредица от по-задълбочени психофармакологични техники за поставяне на точни и ефикасни диагнози.

Д-р Томас Шуорц е постигнал отличен резултат, като е написал наръчник по психофармакология с постепенно нарастващи нива на познание и опит. Но тази книга е много повече: тя предоставя въпроси за диагностичен скрининг, критерии за интервюиране по DSM-5, оценъчни скали и безценна „фонова“ информация по епидемиология, генетика и невроанатомия.

Д-р Роналд У. Пайс, професор по клинична психиатрия и преподавател по биоетика и хуманитарни науки към Нюйоркския университет

„Практическа психофармакология“ от Томас Шуорц е апотеоз на ерудицията, прагматизма и предаването на знания. Проницателният и изкусен подход на д-р Шуорц предоставя на мултидисциплинарно практикуващите лекари невероятно изчерпателен, но същевременно сбит и достъпен синтез на науката и изкуството на психофармакологията. Този учебник е незаменим извор на информация за всеки, който обучава и/или полага грижи за хора с разпространени и с тежки психични разстройства.

Д-р Роджър С. Макинтайър, професор по психиатрия и фармакология в Университета в Торонто


Други книги от Психология , психотерапия, психоанализа

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация