КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

ПАЯЖИНАТА НА ПСИХИЧЕСКИЯ ТОРМОЗ - Хората, които превръщат живота ни в ад.

ПАЯЖИНАТА НА ПСИХИЧЕСКИЯ ТОРМОЗ - Хората, които превръщат живота ни в ад.

 
АвторБоряна Григорова
ИздателствоЕкрие
Каталожен №2243
ISBN9786197507737
Година2023
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници272
НаличностВ наличност
Цена
21,00 лв.

Описание

Второ обновено и допълнено издание.

"Книгата става завършен продукт едва когато се прочете и преживее от читателя. За Паяжината на психическия тормоз това важи особено силно, защото тя не е нито просто автобиографична история, нито четиво от популярната психология. Тя е опората на човека, попаднал във водовъртежа на собствените си житейски размисли относно партньорствата и срещите си.

Тя е практическото познание и осъзнаване на нарцисизма като невидима, зловеща отрова за личната свобода и креативност. Тя е силата да се погледнеш сам в очите и най-после от вечно виновен за нещо получовек, да се осъзнаеш като личност, която има право да бъде такава, каквато се харесва.

В този смисъл тази чудесно разказана и лично преживяна история в крайна сметка превръща паяжината на психическия тормоз в стълба, по която да се изкачиш отново към себе си.

И оттам да видиш отново безкрайните хоризонти, които те чакат отвъд и уверено да си избереш пътя. Свободно и с любов към себе си. Книга, която се чете много пъти и всеки път носи още смисъл, още увереност и още топлина."
Мария Касимова-Моасе

"Завръщане в началото... за да се пресътвориш! Книгата на Боряна е наръчник за завръщане към себе си, в себефокус - мястото, откъдето започва истинското лечение. Ако в резултат на всичко лошо, случило се в живота ти, най-накрая избереш себе си - значи печелиш..."
Д-р Иван Кацаров, психотерапевт, водещ на Игрите на ума по Дарик радио

"Написах книгата Паяжината на психическия тормоз като дипломна работа за това, което бях научила до този момент в живия живот и на собствения си гръб. Реших да бъде на български.

Започнах да уча психотерапии - когнитивно поведенческа, управление на посттравматичното стресово разстойство, хипноза и хипнотерапия. Когато книгата беше готова, но издателят още не беше се появил, създадох едноименна страница във Фейсбук (Fb Паяжината на психическия тормоз), която вече има над 4000 последователи днес.

В нея публикувам свои и превеждам чужди статии, все свързани с това, което се превърна в моя страст - за връзките и отношенията във всички сфери на живота, за погрешните модели и за начините те да бъдат преизградени здравословно."
Боряна Григорова

 


Съдържание

Предговор
Паяжината на психическия тормоз: хората, които превръщат живота ни в ад
Патологичният нарцисизъм
Как се оказваме прихванати във връзката
Същност на връзката
Наблюдавайте се
Генезис на непрестанното чувство за вина
Отровното привличане между нарцисиста и емпатичния човек
Изборът на жертва
Монолозите на патологичния нарцисист
Патологичният нарцисист и емпатията
Нарцисистът решава да се оттегли
Гневът и агресивността
Излизане, изцеление и изграждане отново
Пътят на изцелението
Когнитивен дисонанс и отказ от реалността
В заключение
Лабиринтът на освобождаването
28 години по-късно
Какво се случва с децата



Други книги от Популярна психология

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация