КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>
Книги за йогаАкушерство и гигекологияАнатомия и патоанатомияАнестезиологияБиологияБиохимия и патобиохимияВътрешни болестиГенетика и генетични болестиГастроентерологияГериатрична МедицинаДерматология и венерологияЕндокринологияЗдравен мениджмънтИмунологияИнфекциозни болестиКардиологияКлинична лабораторияЛатински езикМедицина на бедствените ситуацииМикробиологияКниги за ароматерапия и етерични маслаНеврологияНефрологияНеврохирургияОбща медицинаОбщопрактикуващи лекариОнкологияОртопедия и травматологияОфталмологияОбществено здравеПаразитологияПатологияПедиатрияПулмологияПсихология , психотерапия, психоанализаРентген - Образна диагностикаРевматологияСпешна медицина и интензивни грижиаСпортна медицинаСестрински грижиСоциална медицинаСъдебна медицинаСексуална медицинаТоксикологияТрудова МедицшнаУНГ - ОториноларингологияУрологияУчебници за мед. студентиФармакология, фармакотерапияФизиология, патофизиологияФизиотерапия, рехабилитация, ерготерапияХематологияХепатологияХистология, ембриология ,цитологияХирургияХигиена и мед. екологияХимия
ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Да се учим по пътя - НОВИ РАЗМИШЛЕНИЯ ВЪРХУ ПСИХОАНАЛИЗАТА И ПСИХОТЕРАПИЯТА

Да се учим по пътя - НОВИ РАЗМИШЛЕНИЯ ВЪРХУ ПСИХОАНАЛИЗАТА И ПСИХОТЕРАПИЯТА

 
АвторПатрик Кейсмънт
ИздателствоСТЕНО
Каталожен №2041
ISBN9786192412494
Година2023
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници268
НаличностВ наличност
Цена
23,00 лв.

Описание

"Темите на които е посветена тази книга, са най-важните в психотерапията: как да останем близо до психичното преживяване на пациентите си; как да прилагаме творчески терапевтичната техника; как да създаваме психично пространство за себе си, за пациентите си и за колегите си, което стимулира промяна.

Написана с неповторим ясен стил и проникната от дълбоката човечност, тази книга се обляга на близо 50 години психоаналитична практика, което тук означава учене от и заедно с пациента. Патрик Кейсмънт без съмнение е един от най-значимите автори в областта на психотерапията, клиницист, вдъхновяващ преподавател и благороден супервизор. Щастлив съм да насърча всеки професионалист и всеки любопитен читател да посегне към това съкровище на аналитичното знание и опит."
Проф. Орлин Тодоров

"Това е най-важният сборник с есета - напоследък и за години напред. Една от онези редки книги, които носят удоволствие от четенето и ни учат на изкуството на аналитичната психотерапия."
Д-р Теодор Джейкъбс

"Вдъхновяващо и красиво интелектуално пиршество от пионера на отношеническите подходи в психотерапията и анализата. За няколко десетилетия през своето клинично писане Патрик Кейсмънт преобрази полето на психотерапията по несравним начин."
Проф. Андрю Самюелс

"Винаги си струва да прочетеш Кейсмънт и после да го препрочиташ. Той провокира, предизвиква, просветлява и носи удоволствие. Есетата от тази последна колекция, включително и тези, посветени на обучението и супервизията, ще останат в мен завинаги. Много съжалявам, че това, изглежда, ще бъде последната му книга, но пък какъв финал!"
Сузи Орбах

Авторът Патрик Кейсмънт е обучаващ и супервизиращ психоаналитик към Британското психоаналитично общество. С квалификации като психотерапевт и социален работник той е един от най-четените и препоръчани автори във всички сфери на психотерапията и грижата за психичното здраве. Автор е на четири световноизвестни книги, посветени на учението от опита, сред които и тази - кулминацията на 50-годишния му клиничен опит.


Съдържание

Предговор
Предговор към българското издание
Благодарности
Въведение
Относно това да бъдеш в контакт
Пропусната възможност
Към автономия
Начини на работа
Дрехите на царя
Умове в затвор
Влиянието на психоаналитика върху аналитичния процес
Себеразкриване от аналитика
Да държиш в ума си
Отвъд думите
Арт терапия
Случаят на г-жа Б (моята обгорена пациентка) продължава да вълнува
Отговор на рецензията на Стюарт Пайзър
Нови размишления
Интервю с Кейт Шахтър
Интервю с Териз Гейнор
Интервю с въпросник (2016)
Моето време с рака
Библиография
Индекс



Други книги от Психология , психотерапия, психоанализа

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация