КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Измерения на толерантността при работещи

Измерения на толерантността при работещи

 
АвторСтанислава Стоянова
Каталожен №1941
ISBN978-954-00-0013-8
Година2015
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници86
НаличностВ наличност
Цена
14,00 лв.

Описание

Тази книга представя изследване на проблем, който има различни измерения и се интерпретира по различен начин в отделни научни области - психология, право, лингвистика, културология и др.

Правото разглежда законодателни измерения на прояви на нетолерантността като дискриминацията и възможностите на закона за социално регулиране на нормите в обществото.

Лингвистиката разглежда произхода на термина "толерантност" в латинския и други езици. Културологията проучва фактори на средата и социума, които допринасят за прояви на толерантност и различия между представители на различни общества и култури в нейното проявяване.

В книгата са разгледани психологически измерения на проблема за толерантността при социалната група на работещите - свързани с очаквания; потребности; прояви на уважение, завист, отмъстителност; приемане на другите и подобни.

Създадена е собствена методика, с която е проведено изследване и са обобщени резултатите, като се основава на няколко въпросника от други автори. Методиката е поместена в приложение.

Книгата е предназначена за широк кръг читатели - както психолози, така и други, заинтересувани от разглежданата проблематика. Авторката се надява, че читателите ще използват новосъздадената методика за собствени изследвания по проблематиката на толерантността...


Други книги от Социология и демография

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация