КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Hе-желаното майчинство във фокуса на социалната работа

Hе-желаното майчинство във фокуса на социалната работа

 
АвторМоника Борисова Богданова
ИздателствоАвангард прима
Каталожен №1882
ISBN9789543236985
Година2010
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници308
НаличностВ наличност
Цена
20,00 лв.

Описание

Съществува ли нежелано майчинство? Може ли да се твърди, че няма нежелано майчинство, а - нежелано бебе, или че щом бременността е факт - значи жената го е пожелала, въпреки отричането. Или че няма случайна, нежелана бременност, както и че когато майчинството е нежелано е необходимо време, за да бъде прието?

Всички тези твърдения са валидни (в една или друга степен), но основното всъщност е приемането - как въпреки „не-желанието", майката да бъде подкрепена да пожелае своето майчинство (без това да бъде на всяка цена). Стратегиите чрез:

• провокация (давайки й детето след раждането);

• настойчивост (поставяйки изискване да кърми поне три дни след раждането - практика в някои болници);

• създаване на пространство за думите (консултация със специалист);

• подкрепа (финансова, материална);

• даване на време за размисъл и създаване на условия за ангажираност към бебето, намират своето отражение през идеята за свободната воля, свободата на избора на майката да извърви (или не) пътя от нежеланието към пожелаването. В

тази книга няма да намерите точни предписания за добро майчинство и професионализъм, рецепти за това как се отглеждат бебета (деца) -при изучаването на въпроси, касаещи човешкото, можем или да се плъзнем по повърхността, или да погледнем отвъд видимото - оставайки на повърхността се избягват редица трудности, но и се пропускат дълбинните механизми. Затова, в тези страници ще заговорим за Майката и Бебето (Детето) като експерти по грижата и развитието.


Други книги от Социология и демография

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация