КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>
Книги за йогаАкушерство и гигекологияАнатомия и патоанатомияАнестезиологияБиологияБиохимия и патобиохимияВътрешни болестиГенетика и генетични болестиГастроентерологияГериатрична МедицинаДерматология и венерологияЕндокринологияЗдравен мениджмънтИмунологияИнфекциозни болестиКардиологияКлинична лабораторияЛатински езикМедицина на бедствените ситуацииМикробиологияКниги за ароматерапия и етерични маслаНеврологияНефрологияНеврохирургияОбща медицинаОбщопрактикуващи лекариОнкологияОртопедия и травматологияОфталмологияОбществено здравеПаразитологияПатологияПедиатрияПулмологияПсихология , психотерапия, психоанализаРентген - Образна диагностикаРевматологияСпешна медицина и интензивни грижиаСпортна медицинаСестрински грижиСоциална медицинаСъдебна медицинаСексуална медицинаТоксикологияТрудова МедицшнаУНГ - ОториноларингологияУрологияУчебници за мед. студентиФармакология, фармакотерапияФизиология, патофизиологияФизиотерапия, рехабилитация, ерготерапияХематологияХепатологияХистология, ембриология ,цитологияХирургияХигиена и мед. екологияХимия
ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Интензивна кардиология

Интензивна кардиология

 
АвторИлия Попилиев
ИздателствоТип-топ прес
Каталожен №1787
ISBN954-8964-43-0
Година2003
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници80
НаличностВ наличност
Цена
8,00 лв.

Описание

Спешните състояния, поне в първите часове, са винаги синдромни (аналогия с „остър корем" в хирургията). Наложителна е бърза и точна преценка за доминиращото в клиничната картина паралелно с реанимационните мероприятия.

Най-напред се преценяват състоянието на съзнанието, дишането, сърдечната дейност, периферният пулс и артериалното налягане. Повечето ръководства по интензивна кардиология започват с анализ на причините за нарушено съзнание, тъй като то е честа последица на смущения на сърдечния ритъм. За избор на медикамент и/или неотложна кардиоверзия решаваща е информацията от електрокардиограмите, с каквито е онагледен предлаганият текст.

Втори водещ синдром представлява болката в гръдния кош. За разлика от аритмиите, където електрокардиографските данни в повечето случаи са достатъчни, то при торакалната болка диференциалната диагноза е по-обширна: Тук подробната анамнеза не е анахронизъм и често стеснява кръга на диагностичното търсене. Електрокардиограма, рентген на гръдния кош, ехокардиограма и лабораторни данни подкрепят работната диагноза. За интерпретация на клиничната картина и резултатите от изследванията безспорно са необходими знания и опит.

Голямата честота на ритъмната патология през последните години върви успоредно с увеличаване на болните с исхемична болест на сърцето, като връзката между тях може да се прояви с фатален изход — внезапна сърдечна смърт. Всяко новопоявило се ритъмно нарушение, особено с нестабилна хемодинамика, е потенциално опасно и спешно!

Поради тези причини са разгледани по-подробно различните форми на аритмии, нестабилната стенокардия и острият миокардеен инфаркт.

Предлаганите медикаменти са наличните в момента у нас. Като допълнение в края на книгата са изложени предимно ампуларните форми на препаратите, използвани най-често в интензивната кардиология.


Други книги от Кардиология

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация