КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Как да насърчим осъзнатост при децата - Овладяване на вниманието, емоциите и поведението в класната стая и извън н

Как да насърчим осъзнатост при децата - Овладяване на вниманието, емоциите и поведението в класната стая и извън н

 
АвторШели Мърфи
ИздателствоNoble Star Books
Каталожен №1709
ISBN978-619-92186-3-1
Година2022
Размер16 х 23 см.
КорицаМека
Страници232
НаличностВ наличност
Цена
25,00 лв.

Описание

„Как да насърчим осъзнатост при децата“ е практическо ръководство за насърчаване на осъзнатост при децата – както в класната стая, така и извън нея. Този неизменен наръчник ще бъде от полза за всеки учител, за да помогне на учениците да изградят умения, които да допринесат за самоконтрол, управление на стреса и така да подобрят процеса на учене.

Дейностите и практиките, описани в тази книга, подпомагат мисловната дейност и така учениците съумяват да управляват вниманието, емоциите и поведението си в класната стая и извън нея.

Книгата „Как да насърчим осъзнатост при децата“ на Шели Мърфи е изключително полезен ресурс за ангажираните в образованието, чрез който те ще усвоят дейности по практикуване на осъзнатост и стратегии, чрез които да помогнат на учениците да се научат на самоконтрол и управление на стреса.
ETFO Voice

Езикът на книгата е достъпен за деца и обяснява техниките за осъзнатост, както и понятия от психологията и науката за ума.
Книгата спомага за внедряване на техники за осъзнатост в класната стая, които само за няколко минути на ден могат да постигнат резултати.

Ще научите как да:

• превърнете техниките за осъзнато дишане във фундаментална ежедневна практика;
• използвате петте сетива като опора за осъзнатост;
• помагате на децата да разпознават, назовават и управляват емоциите си;
• изследвате връзката между тялото и ума посредством движението;
• внедрите в обучението практики, които подпомагат децата да се фокусират в настоящия момент;
• създадете и използвате Тихия кът в класната стая, който подпомага саморегулацията и грижата за себе си;
• развиете мисловни навици, които са от централно значение за устойчивостта.

В това ръководство по техники за осъзнатост ще намерите инструкции, сценарии за поведение и готови шаблони, както и много научни обосновки.

Откровено и провокиращо мисленето четиво, тази книга има за цел да насърчи учителите да подготвят учениците си, за да преуспеят не само в училище, но и отвъд класната стая.

Тя е резултат от натрупана през годините практика и опит и включва разкази на учители, които успешно са внедрили практиките на осъзнатост в класната стая. Тя е идеално четиво както за начинаещи учители, така и за учители с опит, посветени на изграждането на умения, които стимулират вниманието, когнитивното и емоционалното развитие и като цяло – благополучието на децата.

Автор
Шели Мърфи

Шели Мърфи практикува и преподава осъзнатост повече от 20 години. Шели преподава в Ontario Institute for Studies in Education към Университета на Торонто, където води курсове по Осъзнатост в образованието, Осъзнатост за грамотност, Осъзнатост при специалното обучение и Осъзнатост и ментално здраве. Работата ѝ като обучител на учители, образователен консултант и автор е основана и се подкрепя от предишната ѝ работа като начален учител и обширните ѝ проучвания по темата. Тя е изключително търсена за презентации и коментари по въпросите за насърчаване на вниманието и благосъстоянието на учениците и за включването на основани на осъзнатостта подходи в дейностите в класната стая. Работата ѝ е цитирана в редица публикации.


Други книги от Педагогика

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация