КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Силата на географията - Десет карти, разкриващи бъдещето на нашия свят

Силата на географията - Десет карти, разкриващи бъдещето на нашия свят

 
АвторТим Маршъл
ИздателствоКнигомания
Каталожен №1549
ISBN9786191953219
Година2022
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници424
НаличностВ наличност
Цена
22,00 лв.

Описание

В настоящата книга Тим Маршъл разглежда десет региона, които ще формират световната политика в предстоящата епоха на съперничество между велики сили:

  • Австралия;
  • Иран;
  • Саудитска Арабия;
  • Великобритания;
  • Гърция;
  • Турция;
  • Сахел;
  • Етиопия;
  • Испания;
  • Космоса.

Вижте защо следващата бежанска криза в Европа е по-близо, отколкото си мислим, заради проблемите в Сахел; защо Източното Средиземноморие е една от най-взривоопасните точки през XXI век и защо земната атмосфера предстои да се превърне в следващото световно бойно поле.

"Интересно и достъпно изследване на силите, оформящи нашето бъдеще на Земята и отвъд нея."
Ед Хюсеин, автор на "Ислямът. Световна история"

"Книгите на Маршъл са отлично четиво за всеки, който се опитва да разбере света и наблюдава с изумление променящите се съюзи. Маршъл предлага изключителен материал, преминавайки с лекота през миналото, настоящите борби и бъдещите възможности на всяка нация и дава ясна и кратка оценка на съвременната геополитика."
Geographical UK

"Умело навигиране в регионите, които биха могли да определят геополитиката на бъдещите поколения. Прочетете я и ще сте по-напред от другите."
Дхаршини Дейвид, автор на "Всемогъщият долар"

"Изключителен пътеводител за съвременния свят. Маршъл майсторски обяснява какво трябва да се знае и защо."
Питър Франкопан, автор на "Пътищата на коприната"

Тим Маршъл е водещ специалист по международни отношения. Бил е дипломатически редактор в "Скай Нюз", а преди това е работил за "Би Би Си" и радио "Ел Би Си". Предавал е от четиридесет държави и е отразявал конфликти в Либия, Хърватия, Босна, Македония, Косово, Афганистан, Ирак, Ливан, Сирия и Израел. Автор е на шест книги, в това число бестселърите на в. "Сънди Таймс" "Пленници на географията" и "Разделени".


Други книги от Политика

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация