КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Обратно броене 1945 - Невероятната история на атомната бомба и 116-те дни, които промениха света.

Обратно броене 1945 - Невероятната история на атомната бомба и 116-те дни, които промениха света.

 
АвторКрис Уолъс
ИздателствоТруд
Каталожен №1483
Година2022
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници400
НаличностВ наличност
Цена
23,00 лв.

Описание

12 април 1945 година - след години на кървав конфликт в Европа и Тихия океан Америка е зашеметена от новината за смъртта на президента Франклин Д. Рузвелт. В един миг вицепрезидентът Хари Труман, който е държан извън планирането на войната и не знае нищо за свръхсекретния проект "Манхатън", чиято цел е разработването на първата в света атомна бомба, трябва да поеме командването на нация, която воюва на множество континенти.

"Обратно броене 1945" е завладяваща истинска история за бурните дни, седмици и месеци, които следват, и които водят до съдбовната дата - 6 август 1945 година, когато Труман дава заповед за хвърляне на бомбата над Хирошима. Крис Уолъс, журналист и водещ на Fox News Sunday, разкрива на читателите съзнанието на емблематичните фигури в историята, имащи косвено и реално участие в проекта "Манхатън".

От легендарния Алберт Айнщайн, който в крайна сметка нарича своята гласна подкрепа за атомната бомба "единствената голяма грешка в живота ми", до водещия изследовател Дж. Робърт "Опи" Опенхаймер и съветските шпиони, които тайно проникват в екипа му, до ожесточените състезателни пилоти на самолета, избран да хвърли бомбата, и много, много други.

Може би "Обратно броене 1945 е най-вече историята за изпитанията на новия президент, изправен пред решение, за което знае, че ще промени света завинаги. Пътуването на Труман през тези 116 дни е история на голяма драма - от шока от научаването за съществуването на бомбата до противоречивите съвети, които получава от генерали като Дуайт Д. Айзенхауер и Джордж Маршал, до борбата с опустошителната касапница, която ще настъпи, ако той стартира първото американско оръжие за масово унищожение.


Други книги от Политика

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация