КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Капитализъм на заинтересованите - Глобална икономика в полза на прогреса, хората и планетата

Капитализъм на заинтересованите - Глобална икономика в полза на прогреса, хората и планетата

 
АвторКлаус Шваб, Питър Ванхам
ИздателствоКатехон
Каталожен №1471
ISBN9786190108498
Година2021
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници384
НаличностВ наличност
Цена
22,00 лв.

Описание

Глобалната икономическа система е пред колапс. Можем обаче да преминем от настоящата ситуация на глобални сътресения, неустойчивост и несигурност към свят с икономика, която работи за хората и за планетата. Първо, трябва да елиминираме растящото неравенство в доходите.

След това трябва да намалим задушаващото въздействие на големите корпорации върху иновациите и повишаването на производителността. И накрая, трябва да спрем с късогледото експлоатиране на природните ресурси, което унищожава околната среда и влошава живота на хората.

Причините за разрушената икономика са много: либерално държавно управление, зле управлявана глобализация, технологичен възход в полза на малцина и други. За да ни помогне да видим по-ясно предизвикателствата пред нас, Клаус Шваб - основателят и председател на Световния икономически форум - търси реалните причини за недостатъците на нашата система, а така също и решенията за тях в най-добрите световни практики на места като Китай, Дания, Етиопия, Германия, Индонезия, Нова Зеландия и Сингапур.

Чрез прецизно описание на реалната икономическа ситуация "Капитализъм на заинтересованите" успява да идентифицира постижими начини за справяне с проблемите. Шваб ни показва, че обществото наистина е способно да трансформира разбитите късове на глобалната икономика и - стъпка по стъпка - да ги слепи обратно по начин, който да е от полза за всички нас. Само така има надежда да спасим света за бъдещите поколения.


Съдържание

За авторите
Предговор
Светът, в който аз израснах

  • Седемдесет и пет години глобален растеж и развитие
  • Кривата на Кузнец: проблемите на световната икономика днес
  • Възходът на Азия
  • Разделени общества

Движещи сили на прогреса и на проблемите

  • Глобализация
  • Технология
  • Хората и планетата

Капитализъм на заинтересованите страни

  • Концепцията
  • Компании
  • Общности

Заключение
Признателност
Бележки
Показалец



Други книги от Бизнес и икономика

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация