КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>
Книги за йогаАкушерство и гигекологияАнатомия и патоанатомияАнестезиологияБиологияБиохимия и патобиохимияВътрешни болестиГенетика и генетични болестиГастроентерологияГериатрична МедицинаДерматология и венерологияЕндокринологияЗдравен мениджмънтИмунологияИнфекциозни болестиКардиологияКлинична лабораторияЛатински езикМедицина на бедствените ситуацииМикробиологияКниги за ароматерапия и етерични маслаНеврологияНефрологияНеврохирургияОбща медицинаОбщопрактикуващи лекариОнкологияОртопедия и травматологияОфталмологияОбществено здравеПаразитологияПатологияПедиатрияПулмологияПсихология , психотерапия, психоанализаРентген - Образна диагностикаРевматологияСпешна медицина и интензивни грижиаСпортна медицинаСестрински грижиСоциална медицинаСъдебна медицинаСексуална медицинаТоксикологияТрудова МедицшнаУНГ - ОториноларингологияУрологияУчебници за мед. студентиФармакология, фармакотерапияФизиология, патофизиологияФизиотерапия, рехабилитация, ерготерапияХематологияХепатологияХистология, ембриология ,цитологияХирургияХигиена и мед. екологияХимия
ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Аналитична химия. Равновесия в разтвор

Аналитична химия. Равновесия в разтвор

 
АвторГеомил Пеков
Каталожен №1112
ISBN9789540726564
КатегорияХимия
Година2007
Размер14 х 21 см.
КорицаТвърда
Страници314
НаличностВ наличност
Цена
25,00 лв.

Описание

Аналитичната химия изучава възможностите за определяне на макро- и микрокомпоненти в различни обекти. За целта се използват главно инструментални методи за анализ, като в много случаи измерваният аналитичен сигнал е резултат от протичащ в системата равновесен химичен процес.

Химичното равновесие е отговорно за това, дали и в каква степен може да протече един химичен процес, което от своя страна е важно при избора на метод за измерване на аналитичния сигнал.

Настоящото учебно пособие има надстроечен характер. То предполага познаване на същността и основните характеристики на разглежданите процеси, както и на тяхното значение и използване в практиката на аналитичната химия.

Първата глава е уводна и припомня някои основни химични понятия и характеристики на веществото в разтвор, които се използват в следващото изложение. Общ характер има и главата, посветена на химичното равновесие - неговата същност, значение и количествено характеризиране. Специално внимание е отделено на възможностите за описване на равновесната система с математически уравнения и подходите за тяхното опростяване и решаване.

В следващите четири глави са разгледани основните взаимодействия в разтвор, при които се установява равновесие в системата - протолиза (гл. 3), комплексообразуване (гл. 4), образуване и разтваряне на утайки (гл. 5) и окисление и редукция (гл. 6).

Изложението предполага познаване на същността и основните характеристика на тези процеси и е насочено към тяхното значение за аналитичната химия и използването им за практически цели. Затова разглежданите въпроси са илюстрирани с примери от качествения и количествения анализ (систематика и откриване на йонни компоненти в разтвор, утаечен тегловен анализ, титриметрия, потенциометрия).


Други книги от Химия

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация