КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>
Книги за йогаАкушерство и гигекологияАнатомия и патоанатомияАнестезиологияБиологияБиохимия и патобиохимияВътрешни болестиГенетика и генетични болестиГастроентерологияГериатрична МедицинаДерматология и венерологияЕндокринологияЗдравен мениджмънтИмунологияИнфекциозни болестиКардиологияКлинична лабораторияЛатински езикМедицина на бедствените ситуацииМикробиологияКниги за ароматерапия и етерични маслаНеврологияНефрологияНеврохирургияОбща медицинаОбщопрактикуващи лекариОнкологияОртопедия и травматологияОфталмологияОбществено здравеПаразитологияПатологияПедиатрияПулмологияПсихология , психотерапия, психоанализаРентген - Образна диагностикаРевматологияСпешна медицина и интензивни грижиаСпортна медицинаСестрински грижиСоциална медицинаСъдебна медицинаСексуална медицинаТоксикологияТрудова МедицшнаУНГ - ОториноларингологияУрологияУчебници за мед. студентиФармакология, фармакотерапияФизиология, патофизиологияФизиотерапия, рехабилитация, ерготерапияХематологияХепатологияХистология, ембриология ,цитологияХирургияХигиена и мед. екологияХимия
ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Химична термодинамика

Химична термодинамика

 
АвторЕва Соколова
ИздателствоПроф. Марин Дринов
Каталожен №1118
ISBN9789543227334
КатегорияХимия
Година2014
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници468
НаличностВ наличност
Цена
16,00 лв.

Описание

В учебникът "Химична термодинамика" основните принципи на термодинамиката за приложени към изучаването на условията за установяване на равновесно състояние във веществените (физикохимичните) системи - идеален газ, реален газ, многокомпонентни системи, многофазни системи, системи, поставени в електрично поле.

Изложени са особеностите на термодинамиката, разглеждана като метод във физикохимията, като системно е приложен подходът на Гибс - използването на химичните потенциали.

Изданието е предназначено за студентите от химикотехнологичните и металургичните университети, както и за всички студенти, които изучават или се интересуват от физикохимия.

То може са се ползва още от докторанти, учители по химия и специалисти, интересуващи се от методи за изследване на термодинамични величини и прилагащи термодинамичния подход в своята работа.

Проф. Соколова работи в областта на органичната електрохимия. Автор е на трудове, посветени на влиянието на природата върху различни органични вещества, върху механизма на тяхното окисление, както и върху действието им като инхибитор при електрохимична корозия.

Съавтор е на учебник по физикохимия, издаден в Полша, по който се обучават студентите в Щетинската политехника, както и на издания по електрохимия на разтвори и електрохимична кинетика, предназначени за студентите на Московския химикотехнологичен институт. Автор е на гимназиални учебници и учебници по химия за техникуми, както и на редица популярни издания и книги за деца - например "Горивни елементи", "Конгрес на металите" и др.


Други книги от Химия

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация