КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>
Книги за йогаАкушерство и гигекологияАнатомия и патоанатомияАнестезиологияБиологияБиохимия и патобиохимияВътрешни болестиГенетика и генетични болестиГастроентерологияГериатрична МедицинаДерматология и венерологияЕндокринологияЗдравен мениджмънтИмунологияИнфекциозни болестиКардиологияКлинична лабораторияЛатински езикМедицина на бедствените ситуацииМикробиологияКниги за ароматерапия и етерични маслаНеврологияНефрологияНеврохирургияОбща медицинаОбщопрактикуващи лекариОнкологияОртопедия и травматологияОфталмологияОбществено здравеПаразитологияПатологияПедиатрияПулмологияПсихология , психотерапия, психоанализаРентген - Образна диагностикаРевматологияСпешна медицина и интензивни грижиаСпортна медицинаСестрински грижиСоциална медицинаСъдебна медицинаСексуална медицинаТоксикологияТрудова МедицшнаУНГ - ОториноларингологияУрологияУчебници за мед. студентиФармакология, фармакотерапияФизиология, патофизиологияФизиотерапия, рехабилитация, ерготерапияХематологияХепатологияХистология, ембриология ,цитологияХирургияХигиена и мед. екологияХимия
ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Оперативна, обща и специална хирургия. Хирургични грижи

Оперативна, обща и специална хирургия. Хирургични грижи

 
АвторПроф. д-р Т. Делийски
Каталожен №933
ISBN978-954-756-201-1
Година2017
Размер20 х 28 см.
КорицаТвърда
Страници540
НаличностНяма наличност
Цена
80,00 лв.

Описание

Настоящият учебник представя съвременните виждания и стратегии в областта на сестринските хирургични грижи и базата на която те стъпват - оперативната, общата и специалната хирургия.

При подбора на материла на учебника авторският екип се е постарал да бъде обхванат в сравнително малък обем голямото тематично многообразие на хирургията и то да бъде представено в максимално сбит изказ, без от това да страда заълбочеността на информацията, от която тези специалисти се нуждаят и заслужават да им бъде предоставена.

С "предимство" за по-голяма обширност са темите, които в настоящият момент имат по-голям акцент за специалистите по здравни грижи. Това са оперативната техника и онкологията като новооткрити специалности за сестри в нашата страна.

Други по-разширени теми са раните с голямата динамичност на стратегиите на третирането им както и новите технологии с бързото си внедряване в практиката, има и въпроси, които поради голямото разнообразие на клинични прояви и терапевтичнии стратегии е трудно да бъдат побрани в компендиум.

Такива са заболяванията на щитовидната и млечната жлеза. По традиция в учебниците по хирургия за специалисти присъстват и урологичните и травматологичните въпроси. Представени са и тук. С "предимство" за по-конспекторен вид на представянето са темите от по-тесните специалности - съдова хирургия, гръдна хирургия и неврохирургия.

Независимо, че специалистите по сестрински грижи имат свои специфични задачи при пациентите с хирургически заболявания, курсът по хирургия се явява като начин за създаване на теоретична, отчасти и практична база, върху която да се изградят и доразвият многобройните практически дейности, свързани с тези пациенти.

Така действията на специалистите стават подчинени  на осъзната целесъобразност и това дава възможност за  прилагане на персонализиран за отделния пациент подход. Това всъщност е и една от основните характеристики на съвременната медицина.

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация