КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Хипертония и местно обезболяване в денталната практика 2019

Хипертония и местно обезболяване в денталната практика 2019

 
АвторХр.Даскалов,Л.Владимирова-Китова
ИздателствоLaxBook
Каталожен №918
ISBN9786191891320
Година2019
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници125
НаличностВ наличност
Цена
10,00 лв.

Описание

Второ преработено и допълнено издание

Борбата с болката отдавна стои като важен проблем в ме-дицината. Обезболяването е основна част от съвременната денталната медицина. Познаването на материята е от първостепенна важност, поради болезненото протичане на повечето заболявания. Емпиризмът в използването на обезболяващи средства отдавна е история.

Стремежът за оптимизиране на локалната анестезия, води до синтезирането на нови медикаменти, като целта е да се по-виши активността, за сметка на редуциране на страничните ефекти върху органите и системите.

Влиянието на средствата за местно обезболяване при пациенти с различни придружаващи заболявания възпира много дентални лекари от прилагането им. Има редица изследвания, целта на които е, да изяснят отрицателните ефекти на анестетиците, и в същото време да изработят алгоритми за използването им, поради необходимостта от тях. Разгледани са проучванията свързани с ролята на болката и стреса, като фактор за повишаване на артериалното налягане в денталния кабинет и мястото на премедикацията за превенция на усложненията.

Всичко това превръща локалната анестезия в денталната практика в общо медицински проблем, което налага проучване-то на варианти за оптимизиране на алгоритмите за прилагането на местното обезболяване при всички групи пациенти.
Целта на тази книга е да подпомогне студенти, специализанти и практикуващите дентални лекари в ежедневната им дейност.


Други книги от Дентална анестезиология

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация