КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>
Книги за йогаАкушерство и гигекологияАнатомия и патоанатомияАнестезиологияБиологияБиохимия и патобиохимияВътрешни болестиГенетика и генетични болестиГастроентерологияГериатрична МедицинаДерматология и венерологияЕндокринологияЗдравен мениджмънтИмунологияИнфекциозни болестиКардиологияКлинична лабораторияЛатински езикМедицина на бедствените ситуацииМикробиологияКниги за ароматерапия и етерични маслаНеврологияНефрологияНеврохирургияОбща медицинаОбщопрактикуващи лекариОнкологияОртопедия и травматологияОфталмологияОбществено здравеПаразитологияПатологияПедиатрияПулмологияПсихология , психотерапия, психоанализаРентген - Образна диагностикаРевматологияСпешна медицина и интензивни грижиаСпортна медицинаСестрински грижиСоциална медицинаСъдебна медицинаСексуална медицинаТоксикологияТрудова МедицшнаУНГ - ОториноларингологияУрологияУчебници за мед. студентиФармакология, фармакотерапияФизиология, патофизиологияФизиотерапия, рехабилитация, ерготерапияХематологияХепатологияХистология, ембриология ,цитологияХирургияХигиена и мед. екологияХимия
ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Епидемиология на инфекциозните заболявания Учебник за студенти по медицина, дентална медицина, бакалаври по обшествено здраве, медицински лаборанти и специализиращи лекари

Епидемиология на инфекциозните заболявания Учебник за студенти по медицина, дентална медицина, бакалаври по обшествено здраве, медицински лаборанти и специализиращи лекари

 
АвторН. Рибарова
ИздателствоСимел Прес
Каталожен №78
Година2017
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници446
НаличностНяма наличност
Цена
29,00 лв.

Описание

Развитието на епидемиологията на инфекциозните заболявания през вековете се е диктувало от обществените здравни потребности. В зависимост от нивото на познанието на болестите, от нивото на теорията на медицината и от господстващите философски възгледи, определението на епидемиологията, на нейния предмет и методи са имали различно съдържание.

Всяка наука представлява исторически формирала се система от подредени и постоянно обогатяващи се знания, истинността на които се проверява и доказва в хода на обществената практика.

Съвременната епидемиология разполага с добре разработена теория, съдържаща общите принципи, изведени от световните школи, институти и лаборатории. Техните научно-приложни стандарти и методологични корективи формират съвременния модел за разрешаване на научните, образовател­ните и приложните направления в областта на епидемиологията на инфекци­озните заболявания.

Диференцирането на науките през втората половина на 20-ти век довеждадо формирането на нови направления и в областта на епидемиологията на инфекциозните заболявания като „Нозокомиални инфекции", „Молекулна епидемиология", „Епидемиологична нозогеография", „Епидемиологична екология" и т.н.

У нас е утвърдена трайна тенденция в развитието на българската на­ционална школа по епидемиология на инфекциозните болести както в учебно-преподавателския процес, така и в научното и приложното направление на епидемиологията вече в продължение на повече от половин век.

През годините целите, задачите и методите на епидемиологията претърпяват своето развитие и усъвършенстване като резултат от дълбоките промени в различните области на медицинската наука. И в нашата страна, както в световен мащаб е поставено началото на развитието на съвременната епидемиология.

На вниманието на медицинската общественост се предлага едно издание, включващо всички най-нови направления на съвременното развитие на епидемиологията като фундаментална медицинска наука, разполагаща с универсални научни методи, позволяващи да се изучава развитието на епидемичния процес при всички форми на инфекциозната патология при човека на популационно ниво и на приложението на съвременните средства и методи за нейното ограничаване, елиминиране и ликвидиране.

Авторският колектив включва водещи специалисти по проблемите на епидемиологията на инфекциозните заболявания от медицинските универ­ситети в страната.


Други книги от Инфекциозни болести

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация