КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Как да развием уменията за общуване и комуникация при деца с аутизъм и сходни комуникативни нарушения

Как да развием уменията за общуване и комуникация при деца с аутизъм и сходни комуникативни нарушения

 
АвторАнна Манолова
Каталожен №643
Година2014
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници140
НаличностВ наличност
Цена
31,00 лв.

Описание

-- Помагало за родители - наръчник за специалисти
-- 8 стъпки към успешното общуване
-- Практически модел за развеване на социално-комуникативна компетентност

Настоящата книга е авторска разработка за развиване на социално-комуникативна компетентност при децата с аутизъм и сходни комуникативни нарушения, базирана на специализиран практически опит.

Наръчникът описва 8-стъпков модел за развитие на уменията за общуване и комуникация при тази група деца. Първата част от модела показва как стъпка по стъпка възрастните да стимулират общуването с децата, когато те не могат да говорят, а втората част от модела показва как могат да се подобрят комуникативните умения на децата, които вече говорят.

Това помагало е своеобразна помощ за родителите в борбата с предизикателствата по пътя на отглеждане на техните деца и методическо ръководство за специалистите, които ги подкрепят. Това е практическа книга, която включва различни стратегии, идеи и предложения, които да насочат възрастните в адаптиране начина, по който общуват с децата с аутизъм и нарушения в общуването, така че да им помогнат да се научат да взаимодействат по-успешно и пълноценно с другите.

Наръчникът е предназначен за родители на деца с аутистични и сходни комуникативни нарушения, и за специалисти, работещи с тях, но той може успешно да се използва от всички, които насочват своя интерес, усилия и професионализъм към това да подобрят и развият уменията за общуване и комуникация на децата със специфични нарушения.

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация