КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>
Книги за йогаАкушерство и гигекологияАнатомия и патоанатомияАнестезиологияБиологияБиохимия и патобиохимияВътрешни болестиГенетика и генетични болестиГастроентерологияГериатрична МедицинаДерматология и венерологияЕндокринологияЗдравен мениджмънтИмунологияИнфекциозни болестиКардиологияКлинична лабораторияЛатински езикМедицина на бедствените ситуацииМикробиологияКниги за ароматерапия и етерични маслаНеврологияНефрологияНеврохирургияОбща медицинаОбщопрактикуващи лекариОнкологияОртопедия и травматологияОфталмологияОбществено здравеПаразитологияПатологияПедиатрияПулмологияПсихология , психотерапия, психоанализаРентген - Образна диагностикаРевматологияСпешна медицина и интензивни грижиаСпортна медицинаСестрински грижиСоциална медицинаСъдебна медицинаСексуална медицинаТоксикологияТрудова МедицшнаУНГ - ОториноларингологияУрологияУчебници за мед. студентиФармакология, фармакотерапияФизиология, патофизиологияФизиотерапия, рехабилитация, ерготерапияХематологияХепатологияХистология, ембриология ,цитологияХирургияХигиена и мед. екологияХимия
ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Масаж. Енциклопедия

Масаж. Енциклопедия

 
АвторВладимир Васичкин
ИздателствоХомо футурус
Каталожен №517
ISBN9786192230210
Година2017
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници584
НаличностВ наличност
Цена
30,00 лв.

Описание

Книгата се състои от три чати. В първата се разглеждат етапите в развитието на масажа, разказва се за формирането на различните школи по общо приетия (образцов, класически) масаж, за това как вече в наше време се усъвършенстват различните методики на рефлексната терапия, за комплексното въздействие.

Във втората част на книгата подробно се описват техниките на манипулация и методика на класическият масаж, а също и на съединителнотъканния, периосталния, сегментарния (рефлексен), и се анализират разновидностите на точковите въздействия с прилагане на апаратна терапия както с локално така и с линейно изпълнение на техниките. Определят се дозировките и се дават препоръки относно последващото въздействие в отделни области от човешкото тяло при частен и общ вариант на масажа.

В заключение в книгата се разглеждат лечебни методики за прилагането на различни видове масаж при една или друга патология или функционални нарушения, а също с цел профилактика и предотвратяване на заболяванията. Подробно се описват техниките за самомасаж, който е толкова необходим във всекидневния живот.

Настоящата книга е достъпна за всички, които желаят да усвоят и усъвършенстват методите и техните на различните масажни манипулации. Тя ще бъде интересна както за специалистите - лекари, масажисти, спортни треньори, методисти по лечебна физкултура, така и за желаещите да научат и да прилагат различните видове масаж за поддържане както собственото, така и здравето на своите близки.

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация