КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>
Книги за йогаАкушерство и гигекологияАнатомия и патоанатомияАнестезиологияБиологияБиохимия и патобиохимияВътрешни болестиГенетика и генетични болестиГастроентерологияГериатрична МедицинаДерматология и венерологияЕндокринологияЗдравен мениджмънтИмунологияИнфекциозни болестиКардиологияКлинична лабораторияЛатински езикМедицина на бедствените ситуацииМикробиологияКниги за ароматерапия и етерични маслаНеврологияНефрологияНеврохирургияОбща медицинаОбщопрактикуващи лекариОнкологияОртопедия и травматологияОфталмологияОбществено здравеПаразитологияПатологияПедиатрияПулмологияПсихология , психотерапия, психоанализаРентген - Образна диагностикаРевматологияСпешна медицина и интензивни грижиаСпортна медицинаСестрински грижиСоциална медицинаСъдебна медицинаСексуална медицинаТоксикологияТрудова МедицшнаУНГ - ОториноларингологияУрологияУчебници за мед. студентиФармакология, фармакотерапияФизиология, патофизиологияФизиотерапия, рехабилитация, ерготерапияХематологияХепатологияХистология, ембриология ,цитологияХирургияХигиена и мед. екологияХимия
ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Хигиена и екология - Учебник и ръководство за практически упражнения за студенти по фармация

Хигиена и екология - Учебник и ръководство за практически упражнения за студенти по фармация

 
АвторПод ред. на доц. д-р Гацева
ИздателствоLaxBook
Каталожен №293
ISBN978-954-8326-12-4
Година2010
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници244
НаличностВ наличност
Цена
15,00 лв.

Описание

Настоящият учебник по хигиена и екология е съчетан с ръководство за практически занятия и изцяло е съобразен с учебната програма за студенти по фармация Необходимостта от подобно учебно помагало е обусловена от редица промени в нормативната база на здравното законодателство през последните години.

В него са разгледани основни хигиенни проблеми, свързани с ролята на елементи от жизнената среда на човека (въздух, вода, почва) и положителните или отрицателни въздействия на физичните, химични и биологични фактори от тях върху здравето.

В раздела посветен на храните и храненето се обсъждат основните принципи на здравословното и лечебно хранене, разгледани са биологичните и химични контаминанти в храните и неблагоприятните им въздействия върху здравето, отделено е внимание на взаимодействието между храни и лекарства. Обсъдени са превантивните хранителни стратегии по отношение на социално -значими заболявания като сърдечно-съдови заболявания, диабет, затлъстяване, рак и др.

Специално внимание е отделено на актуалните проблеми в трудовата медицина и ергономията на труда, профилактиката срещу вредното въздействие на физични и химични фактори на работната среда на фармацевта. Разгледани са специфичните особености на труда във фармацевтичното производство и аптечните заведения, основните професионални вредности в тях и риска от увреждане на здравето.

В ръководството за практически упражнения са включени основни методи за изследване на някои фактори на жизнената и работната среда (атмосферен въздух, вода, микроклимат, шум и др.), с които студентите се запознават.

Тъй като подобно учебно помагало, съчетаващо учебник и ръководство за практически занятия по хигиена за студенти по фармация се издава за първи път в нашата страна, авторският колектив ще приеме с благодарност всички критични бележки и предложения, целящи неговото усъвършенстване. 

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация