КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Скритите причини за хроничните болести. Миазмите в хомеопатията

Скритите причини за хроничните болести. Миазмите в хомеопатията

 
Авторд-р Кишор Мета
ИздателствоИзток-Запад
Каталожен №243_1282ПЕАIZIZ13
ISBN978-619-152-653-6
Година2015
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници248
НаличностВ наличност
Цена
14,00 лв.

Описание

B основата на тезата за миазмите стои схващането на Самуел Ханеман, че здравето се дължи не само на настоящата жизнена сила, но и на всички фактори в живота на пациента до момента, както и на здравето (здравните проблеми) на предците.

С други думи – „здравната следа“. Aко дадена болест при пациента или предците му не е била отстранена правилно (напълно), или просто е била потисната, това води до фундаментално нарушение на жизнената сила - миазъм. Доктор Кишор Мета представя различните видове миазми, техните ефекти върху ума и тялото на пациента, така че той да може да бъде лекуван ефективно с хомеопатични лекарства.

Обединявайки своя собствен опит, трупан през годините на клинична практика с редицата коментари на доайени на хомеопатията, авторът разяснява за своите колеги разбирането за миазмите и тяхната значимост при лечението на болните. Подкрепени с множество клинични случаи, наблюденията и съветите на автора могат да послужат на практикуващите лекари хомеопати, които желаят пълно и трайно да излекуват своите пациенти, съгласно уроците на „Органона“

"Посредством науката за холистично лечение, наречена хомеопатия, аз имах възможността да облекча страданията на мнозина с отличен ефект и продължавам да го правя. Аз съм много задължен на Ханеман. Също така оценявам и добивам познание от по-късните изтъкнати привърженици на хомеопатията, които с времето са усъвършенствали тази наука и са увеличили лечебната ѝ сила. В тази книга се опитах да разбуля най-заплетените и интригуващи въпроси, които възникват от изявата на миазма в пациента. За да постигнем това е, необходимо да изучим две важни, взаимосвързани неща. Първо, всеки от аспектите на миазмите и техните ефекти върху човека и второ, самият човек, неговия ум и тяло като едно цяло и различните болестотворни ефекти на миазмите върху него, още от неговото раждане, докато расте и се развива през целия си живот. Включил съм и няколко важни разрешени клинични случая, в които миазмите бяха успешно управлявани, задържани и постепенно и систематично отстранени чрез изучаването на афоризмите на "Органона" и "Материя Медика"."
Д-р Кишор Мета

"Книгата е полезна за студентите и за клиничната практика, тъй като дава дълбоко разбиране за миазматичните блокажи по време на лечението. Както казват, добрият учител е като свещ, която изгаря, за да покаже светлината на другите. В случая на д-р Мета това е истина."
Д-р Арун Басме, директор на Медицинския колеж по хомеопатия "Сонаджирао Кширсагар", Бийд

"Книгата на д-р Кишор Мета "Скритите причини за хроничните болести. Миазмите в хомеопатията" е най-разбираемият труд на тази тема и ще бъде много полезна при изучаването на миазмите и тяхната еволюция: еволюцията на концепцията за човека; еволюцията на човешкия ум и важността на афоризмите на "Органона" при изучаването на хомеопатията. Систематичният му подход към изучаването на миазмите и тяхната неоспорима значимост в клиничната хомеопатия ще позволи на хомеопатите по цял свят да лекуват по-съвършено. Хомеопатията ще очаква с нетърпение подобни обогатяващи материали и по други теми от него в бъдеще."
Д-р Рамджи Сингх, президент на "Централния Съвет по Хомеопатия"


Други книги от Книги за лечение на болести

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация