КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Деца на свободно отглеждане

Деца на свободно отглеждане

 
АвторЛеноре Скенази
ИздателствоРива
Каталожен №2389
ISBN9789543209224
Година2023
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници256
НаличностВ наличност
Цена
21,00 лв.

Описание

Какво отличава съвременните родители от поколението на техните родители? Тревожността. Ако повечето от съвременните родители са ходели пеша на училище, играели са в парка или на площадката с другите деца, шляели са се с приятели след края на часовете, днес те отказват да дадат такава свобода на децата си. Те са водени, естествено, от любов и загриженост. Но как се отразява отглеждането в кафез върху децата и върху тяхното емоционално и психическо израстване?

Ленор Скенази дръзва да позволи на деветгодишния си син да пътува сам в метрото до дома си и на другия ден печели приза Най-лоша майка на Америка, макар че детето ѝ се е прибрало живо и здраво. И доволно, че се е справило само. Тя се превръща в основоположник да движението Деца на свободно отглеждане, което добива много голяма популярност в САЩ и по целия свят, благодарение на сайта и книгата.

В първата част на книгата авторката формулира 14 заповеди, чието спазване ще ви помогне да станете по-спокойни родители и хора:

  • първа заповед: знай кога да се притесняваш (има и безпочвени притеснения, нали?);
  • втора заповед: спри новините (всяка емисия започва винаги с лошите вести);
  • трета заповед: избягвай експерти (често съветите им са доста противоречиви и неекспертни);
  • и така до... четиринайсетата заповед.

И най-важното послание: Опознайте добре децата си и им имайте доверие. Те все пак са създадени за този свят и ще оцелеят в него.


Други книги от Книги за родители

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация