КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Читателски профил на учениците от първи до четвърти клас

Читателски профил на учениците от първи до четвърти клас

 
АвторАнна Георгиева
Каталожен №2340
ISBN9789540757766
Година2023
Размер16 х 24 см.
КорицаМека
Страници326
НаличностВ наличност
Цена
22,00 лв.

Описание

Монографията Читателски профил на учениците от първи до четвърти клас съдържа в систематизиран вид актуални научнотеоретични постановки за различни типове четене и стратегии на четене, авторски класификации за типология на читателите.

Очертани са спецификите в читателския профил на учениците в 1. клас - 4. клас: читателски интереси, любими книги, особености в поведението им като читатели. Научното изложение включва анализ на учебните програми по български език и литература за 1. - 4. клас (2002 - 2003, 2015 - 2017 г.), както и на алтернативните читанки за 1. - 4. клас, одобрени от МОН в периода 2016 - 2019 г., които и към момента се използват в педагогическата практика.

Книгата би била полезна за настоящи и бъдещи учени, изследователи, начални учители, родители, студенти и за всички, проявяващи интерес към проучването и насърчаването на читателското поведение и формирането на читателски компетентности у 7 - 11-годишните ученици.

Доц. д-р Анна Георгиева е преподавател в Софийския университет Свети Климент Охридски (Факултет по науки за образованието и изкуствата) от 2001 г. Научните и изследователските ѝ интереси са в сферата на литературното обучение и формирането на читателски компетентности у учениците от 1. - 4. клас, на обучението на деца и ученици по български език като роден, първи, и като втори език в чуждоезикова среда.

Автор е на три монографии: Съвременни проекции на обучението по български език и литература в началните класове (2020), Подготовка по български език на ученици мигранти (методически аспекти) (2013), Обучението по извънкласно четене в началните класове (2012), както и на учебни помагала за 1. - 4. клас по български език и литература от поредицата Заедно! Български език. Читанка (2021) за подпомагане на обучението, организирано в чужбина, и на познавателни книжки от поредицата Приятели. Български език и литература от първа до четвърта група на детската градина (2017).


Други книги от Педагогика

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация