КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>
Книги за йогаАкушерство и гигекологияАнатомия и патоанатомияАнестезиологияБиологияБиохимия и патобиохимияВътрешни болестиГенетика и генетични болестиГастроентерологияГериатрична МедицинаДерматология и венерологияЕндокринологияЗдравен мениджмънтИмунологияИнфекциозни болестиКардиологияКлинична лабораторияЛатински езикМедицина на бедствените ситуацииМикробиологияКниги за ароматерапия и етерични маслаНеврологияНефрологияНеврохирургияОбща медицинаОбщопрактикуващи лекариОнкологияОртопедия и травматологияОфталмологияОбществено здравеПаразитологияПатологияПедиатрияПулмологияПсихология , психотерапия, психоанализаРентген - Образна диагностикаРевматологияСпешна медицина и интензивни грижиаСпортна медицинаСестрински грижиСоциална медицинаСъдебна медицинаСексуална медицинаТоксикологияТрудова МедицшнаУНГ - ОториноларингологияУрологияУчебници за мед. студентиФармакология, фармакотерапияФизиология, патофизиологияФизиотерапия, рехабилитация, ерготерапияХематологияХепатологияХистология, ембриология ,цитологияХирургияХигиена и мед. екологияХимия
ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

РАК НА РЕКТУМА - диагностика и лечение

РАК НА РЕКТУМА - диагностика и лечение

 
АвторЦанко Цанков
Каталожен №2333
ISBN978-954-07-5553-3
КатегорияОнкология
Година2022
Размер16 х 24 см.
КорицаТвърда
Страници208
НаличностВ наличност
Цена
33,00 лв.

Описание

Доц. д-р Цанко Цанков, д.м. е потомствен хирург. Роден е в гр. София. През 1984 г. завършва медицина в Медицинска академия – София. Започва практиката си като ординатор в Хирургичното отделение на Районна болница – Ботевград. От 1988 г. работи в Хирургичната клиника на Транспортна болница – София (днес НМТБ „Цар Борис III“). Бил е заместник-началник на Клиниката по хирургия. Усъвършенства се като хирург в областта на коремната хирургия, предимно колоректална, колопроктология, и хирургията на млечната жлеза. През 2013 г. след положен конкурс става началник на Второ хирургично отделение в V МБАЛ София (днес МБАЛ „Княгиня Клементина“ ЕАД).

Доц. д-р Цанко Цанков придобива специалност по обща хирургия през 1990 г. През 1993 и 1999 г. специализира лапароскопска хирургия.

Включва се в курсове на водещи клиники в България по хирургия на дебелото черво и ректума, жлъчно-чернодробна хирургия, образна диагностика на млечната жлеза, курс по детска хирургия.

Има научни изследвания и практически опит в областта на проктологичната хирургия, дебелочревната, жлъчно-чернодробната хирургия, мамологията, хирургията на слабинния канал. През 2007 г. придобива научна и образователна степен „доктор“ след защита на дисертационния труд „Ректо-перинеални абсцеси и фистули – терминология, диагностика, оперативно лечение“.

През 2009 г. с решение на ВАК му е присъдено научното звание „доцент“. Авторът има 90 публикации по проблеми на хирургията, публикувани в научни списания в България и чужбина. Участва с доклади в редица национални симпозиуми и конференции. Член е на Българския лекарски съюз, Българското хирургическо дружество и Българското дружество по колопроктология.


Други книги от Онкология

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация