КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

365 СЕНЗОРНИ ИГРИ, СЪВЕТИ И УПРАЖНЕНИЯ за деца от 0 до 5 години

365 СЕНЗОРНИ ИГРИ, СЪВЕТИ И УПРАЖНЕНИЯ за деца от 0 до 5 години

 
АвторИлияна Хинова
ИздателствоИзток-Запад
Каталожен №2307
ISBN9786190113317
Година2023
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници208
НаличностВ наличност
Цена
21,00 лв.

Описание

Идеи от практиката на един ерготерапевт, с които да помогнете на детето си да напредва с лекота.

В книгата 365 сензорни игри, съвети и упражнения за деца от 0 до 5 години авторката подбира някои от най-лесните и приложими идеи, проверени и доказани в ерготерапевтичната практика. Ако ежедневно отделяте по двайсетина минути за някоя от дейностите в книгата, ще осигурите на вашето дете правилна сензорна стимулация, която ще му помогне да опознава и изучава света по-лесно и по-бързо.

Така ще положите основите на пълноценно двигателно развитие и добро езиково усъвършенстване на детето си. Тези дейности също ще допринесат за неговата емоционална регулация, координация и концентрация. Тази увлекателна и практическа книга е подходяща както за родители, така и за професионалисти в различни области: педагогика, ерготерапия, логопедия, психология и други.

Предстои ви едно приятно пътешествие в света на хармоничното и пълноценно детско развитие!

Илияна Хинова притежава магистърска степен по социална психология, квалификация по начална училищна педагогика и е докторант по педагогическа и възрастова психология. От 2021 г. е дипломиран ерготерапевт.

Повече от 12 години работи с деца и родители в различни частни и държавни организации, които ѝ помагат да види трудностите и предизвикателствата пред децата и техните родители. Занимавала се е с деца от 0 до 12 години в различни направления: като начален учител, специален педагог и специалист по ранно детско развитие.

Освен това Илияна работи и като обучител на педагогически специалисти, като се стреми да дава не просто теория и фактология, а да помага на педагозите с конкретни идеи от практиката, които веднага биха могли да приложат в своята работа.

Илияна Хинова работи като ерготерапевт към един от регионалните центрове за подкрепа на приобщаващото образование в страната. В практиката си ежедневно се среща с деца с различни специални образователни потребности.

Ерготерапията предоставя подкрепа за деца, които изпитват трудности с координацията, съсредоточаването и организацията на различни дейности.

Този вид терапия може да помогне на деца, които имат предизвикателства в самоконтрола на дейностите и поведението си, както и трудности в интегрирането на разнообразни стимули от околната среда. Ерготерапевтите предлагат помощ при конкретни трудности, свързани с ученето и вниманието, с които децата се сблъскват в детската градина, в училище и в ежедневието си.


Съдържание

Увод

  • Пирамида на ученето

Основополагащи съвети

  • Преди да започнете игрите

Визуална и слухова система

  • Игри за стимулиране на зрението
  • Игри за развиване на слуха

Вкусова и обонятелна система

  • Игри за развиване на вкуса
  • Игри за развиване на обонянието

Тактилна система
Вестибуларна система и дейности, подпомагащи пълзенето и ходенето
Проприоцептивна система
Проговаряне и говорене
Заключение
За автора



Други книги от Педагогика

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация