КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Как да отглеждате вашето дете с мозъчно увреждане

Как да отглеждате вашето дете с мозъчно увреждане

 
АвторГлен Доман
ИздателствоКолибри
Каталожен №2280
ISBN9786190211945
Година2023
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници488
НаличностВ наличност
Цена
29,00 лв.

Описание

Или вашето умствено изостанало, бавноразвиващо се, епилептично, аутистично, атетоидно, хиперактивно, страдащо от дефицит на вниманието, церебрална парализа, забавено развитие, от синдрома на Даун дете.

В тази забележителна книга Глен Доман дава истинска надежда на хиляди деца, които са били обявени за обречени и осъдени на живот в институции.

Авторът обяснява защо старите теории и техники са се провалили; излага философията на Институтите за изследване на достиженията на човешкия потенциал и революционния им подход при лечението преди всичко на мозъка, а не толкова на тялото; разказва за изследванията, проведени от екипите му по целия свят, за техните пробиви и неуспехи в оздравяването на деца с мозъчни увреждания, както и за усилията им да усъвършенстват лечението на мозъчните травми.

Представени са животоспасяващи техники и инструменти за измерване и за подобряване на подвижността, езика, мануалното, зрителното, слуховото и тактилното развитие и уникални методи за структуриране, моделиране и мотивация - всичко това като допълнение към индивидуалната домашна програма на Институтите, в която родителите и любовта към детето са жизненоважни елементи.

Глен Доман (1919 - 2013) е американски физиотерапевт, пионер в областта на лечението на деца с мозъчни увреждания. През 1955 г. основава добилите световна известност Институти за изследване на достиженията на човешкия потенциал и заедно със своите екипи повежда безмилостна битка за създаване и усъвършенстване на програми за оздравяване на деца с мозъчни увреждания.

Конкретните резултати от тази дейност представя в международния бестселър Как да отглеждате вашето дете с мозъчно увреждане. Автор е и на популярната поредица Нежната революция: Как да научим бебето си да чете, Как да умножим интелигентността на бебето си, Как да дадем на бебето си енциклопедични знания, Как да научим бебето си на математика и други.

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация