КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>
Книги за йогаАкушерство и гигекологияАнатомия и патоанатомияАнестезиологияБиологияБиохимия и патобиохимияВътрешни болестиГенетика и генетични болестиГастроентерологияГериатрична МедицинаДерматология и венерологияЕндокринологияЗдравен мениджмънтИмунологияИнфекциозни болестиКардиологияКлинична лабораторияЛатински езикМедицина на бедствените ситуацииМикробиологияКниги за ароматерапия и етерични маслаНеврологияНефрологияНеврохирургияОбща медицинаОбщопрактикуващи лекариОнкологияОртопедия и травматологияОфталмологияОбществено здравеПаразитологияПатологияПедиатрияПулмологияПсихология , психотерапия, психоанализаРентген - Образна диагностикаРевматологияСпешна медицина и интензивни грижиаСпортна медицинаСестрински грижиСоциална медицинаСъдебна медицинаСексуална медицинаТоксикологияТрудова МедицшнаУНГ - ОториноларингологияУрологияУчебници за мед. студентиФармакология, фармакотерапияФизиология, патофизиологияФизиотерапия, рехабилитация, ерготерапияХематологияХепатологияХистология, ембриология ,цитологияХирургияХигиена и мед. екологияХимия
ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Сбогом, бърнаут! КАК ДА РАБОТИМ (И ЖИВЕЕМ) СМИСЛЕНО И БЕЗ СТРЕС

Сбогом, бърнаут! КАК ДА РАБОТИМ (И ЖИВЕЕМ) СМИСЛЕНО И БЕЗ СТРЕС

 
АвторЕлизабет Лукас
ИздателствоЕйч Ем Ар Логос
Каталожен №2250
ISBN978-619-92439-0-9
Година2023
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници136
НаличностВ наличност
Цена
18,00 лв.

Описание

Няма съмнение, че изискванията към съвременния човек са се увеличили неимоверно много, а нагласата „да си най-добрият“ още повече влошава качеството на живот. Препускането, напрежението и стресът се превръщат в ежедневна напаст.

Необходима са вътрешна устойчивост, както и източници за физически и психически отдих, за да не изпаднете в състояние на изтощение. Но и обратното е вярно: твърде еднообразният и непълноценен живот ни прави мрачни и болни.

От логотерапевтична гледна точка бърнаут настъпва не тогава, когато работим много, а когато е загубен смисълът, когато онова, което правим, е спряло да представлява ценност за нас.

И така, как да успяваме да изпълним поставените ни задачи задоволително, без да прегорим?

Тази книга на най-яркия и значим последовател на школата на Франкъл Елизабет Лукас дава редица отговори, подкрепени с примери от нейната многогодишна практика.

Тя хвърля светлина както върху професионалната, така и върху личната сфера по отношение на онзи вид ангажимент, който „идва от сърцето“ и изгражда, вместо да руши.

Защото дори и най-тежкият дълг не може да носи нещастие, ако съумеем да го вплетем в контекста на смисъла.

***

Има хора, които здраво и непрекъснато работят и никога не прегарят. Точно както има хора, които наистина действат в полза на другите и при това запазват радостта от действията си. Има хора, които дори на преклонна възраст продължават да се справят забележително добре и остават жизнени и здрави.

Очевидно има нещо в човека, което не може да се обясни с външните обстоятелства, а се намира вътре в него. То е онова, което до голяма степен определя дали даден човек е потенциален „кандидат за прегаряне“ или не.

Това „нещо“ Елизабет Лукас проследява в първата част на тази книга. Защото ако го открият за себе си, читателите ще могат да го ползват като ориентир за своите действия и тогава външните обстоятелства – колкото и да са притискащи или тежки – ще загубят властта си над тях.


Други книги от Психология , психотерапия, психоанализа

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация