КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>
Книги за йогаАкушерство и гигекологияАнатомия и патоанатомияАнестезиологияБиологияБиохимия и патобиохимияВътрешни болестиГенетика и генетични болестиГастроентерологияГериатрична МедицинаДерматология и венерологияЕндокринологияЗдравен мениджмънтИмунологияИнфекциозни болестиКардиологияКлинична лабораторияЛатински езикМедицина на бедствените ситуацииМикробиологияКниги за ароматерапия и етерични маслаНеврологияНефрологияНеврохирургияОбща медицинаОбщопрактикуващи лекариОнкологияОртопедия и травматологияОфталмологияОбществено здравеПаразитологияПатологияПедиатрияПулмологияПсихология , психотерапия, психоанализаРентген - Образна диагностикаРевматологияСпешна медицина и интензивни грижиаСпортна медицинаСестрински грижиСоциална медицинаСъдебна медицинаСексуална медицинаТоксикологияТрудова МедицшнаУНГ - ОториноларингологияУрологияУчебници за мед. студентиФармакология, фармакотерапияФизиология, патофизиологияФизиотерапия, рехабилитация, ерготерапияХематологияХепатологияХистология, ембриология ,цитологияХирургияХигиена и мед. екологияХимия
ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Минимално инвазивна ГИНЕКОЛОГИЧНА ХИРУРГИЯ

Минимално инвазивна ГИНЕКОЛОГИЧНА ХИРУРГИЯ

 
АвторГригор Горчев, Славчо Томов
ИздателствоПроф. Марин Дринов
Каталожен №2221
ISBN978-619-245-286-5
Година2023
Размер22 х 28 см.
КорицаТвърда
Страници440
НаличностВ наличност
Цена
80,00 лв.

Описание

В ръководството са изобразени анатомията на малкия таз под различен ъгъл, сравнявайки класическата с лапароскопската представа.

В общата част е изложена техниката на ендоскопския шев, както и различните енергийни източници, имащи съществено значение при хирургичните процедури.

В специалната част са разгледани последователно хирургичните техники при доброкачествените заболявания, както и новите съвременни процедури, използвани при лечение на статичните заболявания на женската полова система. Отделено е специално внимание и на радикалната минимално инвазивна роботизирана хирургия при лечението на ендометриалния карцином и карцинома на маточната шийка.

Освен това е разгледано използването на робот-асистирана хирургия при запазване фертилитета на жени с ракови заболявания, както и при супрарадикалната хирургия на пациентки с остатъчен тумор (радикална параметректомия). Усложненията при минимално инвазивната хирургия са строго специфични и за съжаление понякога непропорционално тежки.

Те са важни за осъзнаването на евентуалните трудности и взимането на грешни решения и затова са включени в отделна глава. През 2014 г. е въведена в България HIFU технологията за третиране на тумори на панкреаса, бъбреците, черния дроб, а също така и за лечение на миомната болест. Специфични са реанимационните и анестезиологичните мероприятия при пациенти, подложени на минимално инвазивна хирургия, които са разгледани в отделна глава.

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация