КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

ПАРАДОКСЪТ НА ИЗБОРА - Защо повече означава по-малко

ПАРАДОКСЪТ НА ИЗБОРА - Защо повече означава по-малко

 
АвторБари Шоурц
ИздателствоСиела
Каталожен №2215
ISBN9789542842354
Година2023
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници272
НаличностВ наличност
Цена
21,00 лв.

Описание

В свят, в който имаме всичко, всеки ден се налага да избираме от безброй възможности. Независимо дали си купуваме дънки, поръчваме си кафе, спираме се на мобилен план, кандидатстваме в университет, или подбираме продукти в супермаркета, всекидневните решения - малки или големи - са се превърнали в неимоверно сложна задача.

Свикнали сме с мисълта, че многообразието означава по-добри възможности и по-голямо задоволство от направения избор. Но количеството решения, които се налага да вземем - от обикновените избори в делника до дълбоките предизвикателства на балансирането на кариера, семейство и лични нужди, парадоксално превръща изобилието в проблем и води до пълна неспособност за вземане на решения. Защото какво би било оправданието ни за провал в свят, в който имаме безброй възможности?

В основополагащия си труд Парадоксът на избора психологът Бари Шуорц разкрива кога изборът - този крайъгълен камък на свободата и самоопределянето - се превръща в психологически товар и започва да вреди на душевното ни здраве и емоционално спокойствие.

С достъпен и увлекателен стил и много хумор Шуорц синтезира съвременните изследвания в областта на социалните науки и посочва 11 практически стъпки как да ограничим изборите, които правим, до управляем брой, как да степенуваме приоритетите си, как да разпознаваме важните и да игнорираме останалите решения, за да постигаме в крайна сметка истинско удовлетворение.

Многократно цитирана в изследвания за психология, маркетинг, мотивация, продажби и други, Парадоксът на избора е една от най-важните научни книги за последните две десетилетия.

"Увлекателно въведение в съвременните психологически изследвания на избора и благополучието."

Даниъл Канеман

"Парадоксът на избора е тазгодишната задължителна книга."
The Guardian


Съдържание

Предговор към второто издание
Пролог
Кога избираме

  • Хайде на пазар
  • Новите избори

Как избираме

  • Решаване и избиране
  • Кога само най-доброто си заслужава

Защо страдаме

  • Изборът и щастието
  • Пропуснатите възможности
  • Ако само...: Проблемът със съжалението
  • Защо решенията разочароват: Проблемът с адаптацията
  • Защо всичко страда от сравнението
  • Чия е вината? Изборът, разочарованието и депресията

Какво можем да направиме
Какво да правим с избора
Бележки



Други книги от Популярна психология

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация