КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Идентификация на човек по признаците на външността му

Идентификация на човек по признаците на външността му

 
АвторПламен Митев
ИздателствоАтеа Букс
Каталожен №2173
ISBN9786197624137
Година2022
Размер15 х 21 см.
КорицаМека
Страници228
НаличностВ наличност
Цена
20,00 лв.

Описание

Настоящият труд "Идентификация на човек по признаците на външността му" е пръв по същността си у нас. В него са разгледани и систематизирани всички актуални възможности, в това число и технически, за идентификация на човека по неговите общофизически, анатомични и функционални признаци.

Представени са методиките и съвременните технически и софтуерни средства за изготвянето на словесни описания на издирвани от МВР лица и идентифициране на трупове с неустановена самоличност, както и за извършването на идентификационни криминалистични изследвания в областта на портретните експертизи.

В тази насока са разгледани и възможностите на биометричните автоматизирани системи. Книгата е предназначена основно за: експерти-криминалисти и вещи лица; разследващи и оперативно-издирвателни органи; юристи в областта на наказателното правораздаване; на студенти от юридическите факултети и курсанти от Академията на МВР.

Авторът д-р Пламен Митeв от 2003 г. и понастоящем работи в системата на МВР. Притежаващ богат практически опит като експерт-криминалист, има и редица специализации в областта на съдебните експертизи.

През 2019 г. защитава дисертационен труд в областта на лицевата идентификация. Научните му интереси са насочени към криминалистическата техника и изследването на различни видове комуникационни устройства за нуждите на разкриването и разследването на престъпления.


Други книги от Съдебна експертиза и криминология

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация