КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Без болка

Без болка

 
АвторПийт Егоскю, Роджър Гитинс
ИздателствоСиела
Каталожен №2156
ISBN9789542842972
Година2023
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници292
НаличностВ наличност
Цена
19,00 лв.

Описание

Без болка е едновременно книга за човешкото здраве и книга за личностно израстване - за това как човек може да вземе живота си в ръце и с прости стъпки да подобри състоянието си, като със собствени сили победи едно от най-големите предизвикателства пред себе си.

Хроничната болка е един от най-разпространените проблеми пред хората днес. Съвременният начин на живот не дава възможност на тялото да функционира по естествения за него начин.

Седенето по цял ден, изкривяването на стойката, отслабването на мускулите, които не се използват ежедневно, предизвикват постепенни изменения в мускулно-скелетната система, които водят до зачестяване на травмите и до болки, за които медицината невинаги успява да предложи трайно облекчение.

Революционният метод на Пийт Егоскю представлява набор от сравнително лесни упражнения, които да коригират изкривената стойка, да възвърнат силата на мускулите и да направят травмите по-малко вероятни. В книгата са описани поредици от упражнения за различните части на тялото - от стъпалата, през таза, различните части от гръбнака, чак до китките.

Авторът обяснява подробно както функционирането на цялата мускулно-скелетна система, така и причините за някои от най-разпространените травми, проблеми и изкривявания - включително артрит, плантарен фасциит, увредени колена, сколиоза, болезнени мускулни крампи, шипове, главоболие, възпалени сухожилия...

За много от тези проблеми има нужда от сериозно медицинско лечение. То обаче може да се окаже по-успешно, ако бъде съпроводено с упражнения, които да укрепят и коригират мускулно-скелетната система. А те могат да бъдат успешни, ако човек има вяра в собствените си способности да победи болката - вяра, която Пийт Егоскю вдъхва със своите изпълнени със съчувствие и разбиране съвети.

Книгата съдържа черно-бели илюстрации и схеми.

"Без болка се основава на много дълбоко разбиране на човешката физиология. Тя ни показва как може да се прекъсне веригата на болката и по естествен път да се излекува едно от най-значителните страдания на нашето време."
Дийпак Чопра

"Страдах от периодични проблеми с гърба през целия си живот. Ме­тодът на Егоскю е първото нещо, което установих, че коригира стойката ми и напълно облекчава тази разяждаща болка. Правя моите упражнения по метода на Егоскю само за няколко минути, всеки ден и това промени живота ми."

Джон Дейвид Ман, съавтор на поредицата Дай, за да получиш

Пийт Егоскю е световноизвестен физиолог и създател на революционна система за справяне с болката и подобряване на функционирането на мускулно-скелетната система. Тази система вече се прилага успешно десетилетия наред, включително от много професионални спортисти, а книгата Без болка се е превърнала в международен бестселър.

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация